onsdag 20 april 2011

Växelreglage och luft i leftyn..

Jag har lite småstrul både med växelreglage och leftyn just nu. Reglaget har ett fel vi märkte direkt när jag packade upp cykeln, men vi hoppades att det skulle lösa sig automatiskt när den blev lite använd. Och visst har det blivit bättre, mycket bättre till och med. Men samma problem återkommer fortfarande även om det är i mindre skala, och det är minst sagt irriterande att inte få i alla växlar varje gång man växlar. Så den ska bytas och nytt växelreglage ligger hos cykelspecialisten och väntar på mig.

Det andra problemet jag har just nu är att leftyn har läckt luft sen jag köpte den, jag har mixtrat lite med en gaffelpump jag fått låna av Anders men än har jag inte lyckats få det perfekt.

Imorrn blir det monark och stora mekdagen. 2x20 skall avverkas på 270w, leftyn ska trimmas, nya växelreglaget skall på och växeln skall då ställas in. Jag är lite orolig faktiskt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Orolig för vad...? Trampa, pumpa luft i leftyn och byt reglaget - klart på en o en halv timme! Eller har jag missat nåt?

STIZZE sa...

Byta reglage, få växlarna rätt inställda, jag är ingen mekguru och har misslyckats förr, så det är klart att jag är lite orolig innan jag fått till det.

Leftyn har läckt luft, jag försökte pumpa upp det i tisdags men fick det inte till inställningen. Försökte lite igårkväll också men fick inte till det, luften pyser ut när jag monterar av ventilen.

Anonym sa...

"luften pyser ut när jag monterar av ventilen"

Alltså, om du med "ventilen" menar munstycket till pumpen så är det korta pysande ljud du hör inte luft som läcker ifrån gaffeln, utan luft som, så att säga, ligger i slangen/pumpen. Det är helt normalt och har inte med gaffelläckage att göra.

/Rippa

STIZZE sa...

Att det läcker ut luft när jag skruvar av munstycket, har ingenting med läckaget av luft som jag upplevt från när jag hämtade ut den tills i tisdags innan jag började pilla.

Men faktum kvarstår att när jag nu pumpar upp den till ~100psi så släpper den ut ~50psi när jag skruvar bort pumpens munstycke. DET problemet, tror jag dock har med pumpen att göra och inte gaffeln. Det är därför det är pilligt att få till det tryck jag vill ha i gaffeln.

Ny pump = inget problem. I värsta fall åker jag och köper ny pump.

Anonym sa...

Har också haft problem att använda min tidigare funkis pump med Leftyn som sitter på min Scalpel 2. Hann helt enkelt inte få bort pumpmunstycket innan för mkt luft läckt ut. Köpte mig en Topeak DXG och nu funkar det bra. Vet att även pumpar med en liten "vipparm" fungerar bra efter att ha testat en magurapump med denna finess på samma dämpare. /Stefan