söndag 26 februari 2012

Årets tuffaste runda, 5.5h i sadeln

Ja, det var grymt jobbigt idag. Jag började med att estimera tiden och sträckan till huddinge centrum helt fel, och det var inte bättre att jag tog långa vägen förbi liljeholmen, eller att jag åkte fel strax innan huddinge kommun skylten. När jag passerat Huddinge kommun skylten mitt inne i ett bostadsområde tittade jag på klockan, 09:00. Jag har redan gått på tröskel för att jag visste att det var tight med tiden, men jag visste inte att det var så illa.

Ända från nån km innan stuvsta gick jag på rött och dök upp några minuter sent, sist av alla och de hade tänkt åka vilken sekund som helst. Skönt att dom väntade. Jag hade dock bränt det mesta av mina energidepåer redan här, jag kände mig rätt skakis. Till min förskräckelse såg jag att minst hälften av grabbarna saknade dubbdäck, vilket jag hade dubbla utav. Per Kumlin var även där, med sin tävlingscross, med tubhjul, kolfiberhjul. Det här bådade riktigt illa.

Vi drog iväg och Per satte tempot direkt, sjukt snabbt och jag trodde flera gånger att jag skulle åka av rulle men jag lyckades om och om igen att hålla mig kvar på Rulle. Eli svängde av efter nån halvtimme då tempot var för högt, och det var FORTFARANDE Per som var där framme och köttade. Han drog hela vägen från Huddinge till Ösmo fiket på 1.5h. Innan ösmo så tappade jag kontakten två gånger och de fick vänta in mig. Jag var helt rökt.

Vid Ösmoplantaget stannade vi och fikade. Det blev en cola, en latte och en bakelse. Jag behövde energin. Efter lite fika, lite zombie-socialisering av mig, så var det dags igen. Jag var lite utvilad men kände ganska snabbt tröttheten komma tillbaks, när man är rökt, så är man rökt. Resterande av rundan så tappade jag rulle några gånger och ibland väntade de in direkt, ibland sänkte de farten men inte tillräckligt mycket, och ibland köttade de på tills det kom ett lämligt ställe att stanna till.

Jag tror inte att jag var den enda som fick kämpa och flera var nog tacksamma för vilopauserna som jag levererade. Kl 14:20 var jag åter hemma, men jag stannade till och tog en bild på årstaviken och köpte en cola i ett korvstånd.

Vilket dunderväder det var ute idag, helt suveränt! Dubbdäck var verkligen helt fel val, det behövde på totalt kanske 25m på hela rundan och alla de ställena var uppenbara och lätta att undvika eller manövrera igenom. Och med facit i hand väderleksmässigt och sällskapsmässigt borde jag tagit ut SuperX'en på en runda med crossdäcken.

Med den och ett pendeltåg till startplatsen hade det kanske varit en helt annan historia, vill jag låtsas som.

Fikabilder..

Mera fika
Fika fika

Det här fikade jag med
Sista stoppet innan vi åkte olika vägar hem från Huddinge
Jag tog vägen förbi årstaviken påvägen hem och sicksackade mellan alla människor. Tog det riktigt lugnt och trampade runt benen lugnt för att rensa ut så mkt skit som möjligt. Det kan nog behövas en promenad eller dylikt ikväll också!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeflar Stisse, det lät som du fick dig en riktig genomkörare! Huga.
//Bruce