tisdag 14 februari 2012

Inställningar av hoods, hur gör ni?

Jag monterade mitt nya styre och styrstam i helgen och justerade in de inställningar jag trivs med på ett ungefär, detaljerna görs efter vårens intrång. Styret går mer eller mindre rakt ut om man tänker på övre delen, och hoodsen pekar lite uppåt så det är vad jag upplever, ett bekvämt "stopp" för handen.

Sen kommenterade Jonas L, som är en duktig mekaniker, att hoods skall installeras på annat vis. Först tänkte jag att, "nä jag trivs ju såhär, varför ska jag ändra det"? Sen slog mig tanken att jag kanske trivs så, för att jag är van med det, inte för att det faktiskt är det bästa för mig.

Hur gör ni med era hoods-monteringar och justeringar. Har ni monterat era hoods efter denna bild, så som man "ska" montera dom? Har ni tidigare kört en egen version och sedan skiftat mot detta?



Jag kan nämna direkt att efter min bikefit, som dock är färgad av min input såklart, så monterades inte mina hoods så som det "ska" enligt bilden ovan.

Här nedan ser ni hur jag monterat styre och hoods. Styret sattes med krysset rätt i center på styrstammen, så den är nog rätt tänkt efter detta styre och det trivs jag med änsålänge.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lita på din bikefit, den utgår från dig och din sittställning och inte en blandning av stilregler och traditioner. Cykeln ska funka för dig, skit samma vad självutnämnda experter på nätet säger.

STIZZE sa...

Nu är just jonas en ganska vettig kille och ingen självutnämnd expert. Men jag förstår din poäng :)

Karl Johansson sa...

Når du bromsen när du ligger i bocken? Ser ut som d kan bli lite tight... går iofs skruva in red-reglage så dem kommer närmare styret.

Karl Johansson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
STIZZE sa...

Där har du en poäng karl. Jag har lite halvsvårt kanske, eller jag når men kanske lite för långsamt.

Däremot har jag även skruvat en del på reglagen också så de kommer närmare

Anonym sa...

Om du ska köra Vätternrundan i en snabbgrupp så kan det nog vara en bra idé att nå bromsarna när du ligger i bocken, det vore ju oförlåtligt att orsaka en krasch pga det... Sedan, IMHO, ser det inget vidare ut som du har monterat dom nu.
Mvh Lars

Anonym sa...

De ser ut att sitta väääldigt högt om du frågar mig... Mina är nog lite mer horisontella, bra grepp på hoodsen och når bromsarna hyfsat lätt.

//Luke

Anonym sa...

Jag tycker handtagen sitter högt. Men en del proffs, särskilt de som kör Campa har reglagen högt.
Jag gillar att ha dem lite löngre ner så att jag kan hålla skönt i bocken och känna mig trygg.

/Eskil

Fredrich sa...

Lita på din bikefit! Vad jag vet så har ngn som kan det gjort den på dig. Bry dig inte om stilregler och annat.
/Fredrich