fredag 3 februari 2012

Längdskidor på söndag!

På söndag ska jag åka längdskidor i hellasgården, det är premiär i stockholm! Förutom den där gången då brorsan åkte ifrån mig när jag va runt 12år och han var 16år, det var första och enda gången jag åkte, tills förra året då jag provade för första gången sen dess!

Jag har kollat in hemsidan www.skidspar.se som har fyra spår registrerade, Elljusslingan på 2.3km+0.7km transport och Grusfemman på 5km har en karta och efter erfarenheten av att cykla i området så vet jag precis vart spåren ligger. Sen fanns det två spår till på sidan men inga kartor, så det blir svårt att förstå vart dom går.

Jag hade tänkt börja med Transportslingan + Elljusslingan och sedan Ängspåret. Då är jag uppe i 8km och jag gissar att det tar mig ungefär 40minuter med erfarenheterna från helgen då jag körde 10km på 55minuter. Jag ska åka nånstans mellan 1-1.5h så två varv var på dessa slingor blir precis lagom.

Eventuellt kan jag fråga annat folk på plats vart de andra slingorna finns. Det är 8.5km vilket skulle vara perfekt, samt  5.7km vilket skulle bli perfekt kombinerat med ett till varv på Elljusslingan om jag inte är allt för slut eller har tagit lång tid på mig.

Skickar med lite inspirationsbilder från i helgen när vi var i orsa och jag åkte mitt första pass denna vinter..

Detta är utsikten från tomten som våra släktingar har sin stuga i, och som vi oftast bor i när vi är uppe. Vår tomt där vi bygger är precis på andra sidan älven här, längst till vänster på bilden och ca 30meter in ligger den!
Detta är första spårcentralen vid Orsa Grönklitt, det var verkligen ett vintrigt sagoland att åka runt i
Direkt när jag kom upp till stora korsningen där alla spår utgår och leder tillbaks till, hittade jag denna saken! När jag kom tillbaks till stora korsningen efter 10km åkning fick jag syn på en MTB Täby rygg som for förbi in på ett annat spår, undra vem det var som var uppe i Orsa och åkte!
Detta är utsikten från där jag fikade efter 12km åkning. Det blev en läsk, en kaffe och en morotskaka..
Jag åkte första gröna på 10km, sen rödprickig fram och tillbaks på 3km, sen ett varv på blåa hund/pulaspåret på 6km.

Inga kommentarer: