söndag 3 oktober 2010

Jag HATAR trainern.

Inte för att träningen/cyklingen suger, men den strular och JÄVLAS med mig.

Jag har spenderat flera timmar på att försöka ställa in den där jäveln i helgen, efter 1.5h igår gav jag upp och sket i allt, jag hade nästan bestämt mig på att SKITA i trainer-passet som stod på schemat för jag var så förbannad. Idag lugnade jag ner mig och gav det en till chans, när Fredells öppnade cyklade jag upp dit(ligger intill min bostad) och letade efter en bult som hade samma dimensioner som en bult till trainern, men jag ville ha en längre för att kunna placera trainerns broms bättre mot bakdäcket. Efter 20minuters letande hittade jag en bult som kanske skulle funka.. Dags att dra hem och prova. Jag höll på säkert 1.5h idag också med den där JÄÄÄÄVLA trainern förbannad som ett bi. Till slut så fick jag till det. Bulten funkade som jag ville även om det blev sjukt osmidigt att ställa in den mot däcket. Där satt den jäveln. Ska man träna med trainer så ska man fan ha riktiga grejer, jag är redan less på de här junket. Får hålla mig ett tag till innan jag är säker på om detta är rätt för mig, om det är så kan det mycket väl bli att investera i en riktig moknark.

Till det roliga, dvs själva passet som äntligen skulle bli av.. ;) Mattias hade mailat mig tidigare i veckan och bett mig öka pulsen från 155-165 på EB passen, dvs 2x20 passen. Detta gjorde jag..

Första rundan gick på 220w, 90-95 kadens och 160 puls.
Andra rundan gick på 220w, 87-92 kadens, 165 puls.

Jag måste tillägga att jag inte litar ett dugg på wattsiffran, det kan lika gärna vara 150 eller 300, så mycket litar jag på fanskapet. Hur som helst, jag klassar passet som 16 på borsskalan, dvs mellan ansträngande och mycket ansträngande. Dags för att ge feedback till Mattias och se vad han har att säga om det!

4 kommentarer:

jens sa...

vad kör du för hoj på trainern?

STIZZE sa...

@Jens, jag kör min gamla Cannondale F1000 HT, från 1998

jens sa...

bra, FS brukar sägas må dåligt på trainer :D

STIZZE sa...

@Jens, jo. :) Men HTn kommer så fastmonterad hela vintern i trainern. Just nu är den min följeslagare på grusvägarna då scalpel-ramen är av.