onsdag 2 maj 2012

Effektivast träning, alkohol eller cykling?

Jag börjar tvivla på att cykling är så effektiv träning ändå. Det är så ofta som jag kör ett hårt pass men inte känner av det så fasligt mycket i kroppen längre.

Igår bar jag två proppfulla systemkassar med flasköl och vin, så att ögglorna gav upp väldigt fort, närmare bestämt 14 öl och en vinflaska.

Jag fick därmed bära dom underifrån, en på varsin arm i 90 graders vinkel. Hade även en full ryggsäck på ryggen för övernattning(däckning) och tjocktröja + skinnjacka på det. På den där promenaden från Uppsala station till Ekonomikum-parken, och sen promenaden tillbaks, lika långt till ANDRA sidan spåret direkt efter det, med dessa påsar på armarna, så har jag lite träningsvärk idag.

Dagen efter, dvs igår, cyklade vi några timmar i lunsen. Tempot, precis som promenaden i Uppsala, var inte särskillt högt men visst fick jag lite träningvärk ändå då jag 1min in på rundan märkte att jag behövde köra på storkakan eller börja fippla med justering av växlarna. Det andra alternativet uteslutet.

Men vad känns mest då. Träningen av alkoholen eller träning av cyklingen, det är den stora frågan. Jo det är alkoholen som gjorde mest kAOZ med min fitness igår. Och då menar jag inte den höga promillehalten. Utan armarna skriker av träningsvärk.

Man kanske ska lägga ner det här med cykling och satsa på att börja häva ordentliga mängder öl igen, detta vetenskapliga bevis tyder ju på en bättre träningseffektivitet. Tänk då även på att de där kassarna bara bärdes på i nån halvtimme medans den där cyklingen var i flera timmar, snacka om effektiv träning.

2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Alkohol slår träning alla dar i veckan. Det har jag alltid sagt.

Johan (Black Planet) sa...

En alkis är mer tränad vad du är?