fredag 25 maj 2012

Köttat jugarn och lovön med Jonathan!

Medans Hilke och Rocco är i Borlänge och kör Borlänge tour i helgen så stannar jag och Jonathan hemma och tränar formen. Idag efter jobbet möttes vi upp halvägs och cyklade hem till Jonathan, jag fick hoppa i nya teamkläderna som sitter precis HUR-BRA-SOM-HELST. Helt galet sköna. Och mycket snyggare än jag hade kunnat föreställa mig, jag är minst sagt supernöjd.

Sen har vi snackat en del om Flash 29er och jag fick köra hans kolfiberhoj med Hollowgram SISL vevparti med X0 överallt. Det var verkligen en jättespännade upplevelse, som att köra traktor. Riktigt skönt att den var styv där bak, medans jag saknade dämparna i utförslöpar, men på rötter var det underbart. Att klättra tekniskt som det är fullt av i jugarn, i stort sett varje klättring som kommer ofta, så hjälper hjulen en hel del. Lite klumpig kanske, och så är den såklart inte inställd efter mig. Det enda vi fixade var lefty-justering och sadelhöjd. Sadeln sitter lite för långt fram för min smak och styret var tokbrett.

Skitkul iallafall. Vi tog första ett varv på den längre sträckan Jonathan dragit upp och den var kanon. Sen lyckades jag punka fram som hade slang för tillfället så vi fick knalla hem och stansa upp, tillbaks till skogen och körde några varv på kortare banan han dragit samt några extra omgångar i ett par backar som var jobbiga och tekniska.

Avslutade gjorde vi med nån milsvarv på lovön vilket kändes bra. Jonathan är lite starkare än mig, denna typen av terräng är han van med och spårvalen har han koll på, så det var jag som var lite tröttare mot slutet.

Jugarn är förresten den bästa XC-cyklingen jag kört. Det är inte många ställen man kan köra om på, annars hade det varit en högstklassig tävlingsbana. Den är jättekuperad upp och ner hela tiden och väldigt teknisk samtidigt, det är precis så att man klarar av saker men samtidigt så går det att hålla flyt överallt. Det är dock inte långt bort från ett misstag och man har tappat en rejäl lucka.

Jag är supernöjd med dagen, kvällen, cyklingen, kläderna och sällskapet. Ballaste av kläderna var tempodräkten, det är första gången jag provar en. Jag ska nog försöka banta lite för den satt RIKTIGT tajt. :) Tajtast var dock på längden, i cykelställning är den perfekt men att stå raklång bekvämt är helt omöjligt ;)

Jonathan i nya teamkläderna!

Jonathans Scalpel och min Scalpel..
Båda jonathans cyklar, jag körde 29an hela rundan..


5 kommentarer:

Jonas l sa...

fint. Men är det inte X.9 framväxel på Jonathans Flash eller har han bytt den? ;)

STIZZE sa...

Kan inte svära på det :) är av mindre betydelse

Anonym sa...

Man kanske skulle ha 29 nästa år. eller titan eller inte byta alls eller byta racer eller....

/Eskil

Anonym sa...

Var ligger jugarn?

//Bruce

STIZZE sa...

Jugarskogen ligger nära bron över till lovön. Fantastisk cykling!