söndag 6 maj 2012

[RR] 130km Vaxholmsrunda!

Vilken runda det blev ikväll, hel dagen har varit mer eller mindre perfekt.

Jag kom i säng hyfsat igår och fick sova strax över 8h i natt vilket är långt ifrån självklart i min värld. Var pigg imorse, gick upp och gjorde två rostmackor till frukost och kom igång. Jag hade vilodag igår efter att ha haft en skitkonstig känsla i benen. När mjölksyran skulle komma, kom där istället känslan av tunga ben och de svarade helt enkelt inte även fast jag försökte.

På vägen till samlingsplatsen, Tullfritt kiosken vid Roslagstull strax norr om stockholms centrum, kände jag mig lite bättre men känslan var fortfarande där. Ungefär som första 30sekunderna på en idiotstart när man är kall.

Där mötte jag hur som helst upp Kalle från CK Valhall(H30), Andreas(BC@HappyMTB) och till sist Danne(DT@HappyMTB). Andreas(Mr Orange@HappyMTB) som precis som jag och Danne som ska köra sub8 på vättern ihop, hade tyvärr ställt in sent nu på morgonen. Trevligt hur som helst att bli 4st på rundan.

Vi drog iväg och jag tog min första förning nånstans i Djurholm. Jag ville chockstarta kroppen direkt för att se om jag kunde komma igång. Det kändes ganska trögt men jag kom faktiskt igång vilket var skönt, ännu bättre på andra förningen. Kände mig generellt fortfarande lite slö kanske men ändå helt OK.

Vi körde ut på slingriga vägar i närheten av Täby som var härliga, Skålhamra tror jag de hette. Sen upp vid Angern innan vi kom ut på stora vägen mot Åkersberga. Vidare på massvis med okända vägar, stora som små mot Vaxholm där vi fikade efter 78km. Det blev världens godaste jordgubbspaj med massa vaniljsås där. Och kaffe + läsk.

Vidare sen med två färjor till värmdö där vi fortsatte tugga på i riktning hemåt med nån extra-slinga för att få nån mil extra.

Generellt kände jag mig stark ändå, det känns som om jag börjar hitta formen vilket kommer väldigt lägligt då det snart är dags. Jag tror faktiskt att jag kan klara av den här vättern på 8h ändå. Jag har varit mer skeptisk än jag nämnt på bloggen. Idag tog jag faktiskt längre, fler och hårdare förningar än jag brukar göra och ändå var jag inte särskillt slut på slutet. Enda gången var som jag nämnde i förra inlägget då Andreas drog iväg världens jävla monsterförning på 10minuter där jag nog behövde 300w(vild gissning) vilket är svårt att producera 11mil in där man redan pressat sig.

Vinden tog ganska hårt på vägen hem också. Danne hade snitt på 32.5km/h ända vägen hem till dörren, det är dock inkluderat stadscykling och så missade han en bit där det gick snabbt tidigare. Så nånstans runt 33km/h snittade vi vilket är helt ok på 4 pers, 130km och när halva rundan hade kuling-varning.

Hur som helst. En grym dag. Helt OK ben och självförtroende-boost om att jag börjar bli stark igen.

Världens godaste fika, jordgubbspaj med vaniljsås. Jag visste att det här fiket var bra, men jag chockades lite smått av att den var SÅ god..

Fika utomhus i solen.. ett tag iallafall

En av färjorna..

Andreas tog följande bilder. Här bron innan Vaxholmsskylten där Danne spurtade på, jag visste inte ens vad som hände där framme när jag låg på fotograferade Andreas rulle.
Signalera vänster mot fiket i Vaxholm..
Jag sa åt grabbarna här, "försök se pigga ut nu!" Det misslyckades, fatalt. Sämre bild får man leta efter. Världens oavslappnade flin från Kalle, OS-guld i cp-pose av Danne och sen vad jag håller på med vet jag inte ens själv..
Färja igen, ladda inför kommande mjölksyra

































Jag försökte vinka och se glad ut men ser mest galen ut. Misslyckande igen.

































Danne slet ganska hårt här, det var en av hans sista förningar kom jag minns rätt
Jag låg på rulle med min aerodynamiska tempomage


Vilken grym dag!