söndag 16 oktober 2011

Kompiscross vid stora skuggan körd!

Igår packade jag i ordning allt enligt min vanliga tävlingsrutin, för att minimera all risk för stress på tävlingsdagen. Cykeln tvättad, putsad och nysmörjd, kläderna nytvättade utan svettstank, flaskställen avtagna, en halv liquid-gel 10min innan start nersköljd med sportdryck.

Jag kände mig pigg i övrigt och vid startskottet drog jag ut det långa spåret till vänster vid en högerkurva, rätt val och jag plockade några placeringar, matade på och låg på rulle. Efter löphinderna kände jag att det gick lite väl fort så efter 180 graders kurvorna släppte jag förbi folk. När vi kom ut på grusvägsrakan innan varvning blev jag återigen omkörd och när vi kom mot uppförsbacken efter varvning släppte jag någon till.

Jag kände här att jag gått ut alldeles för hårt och det fick jag lida för hela tävlingen efter det. Jag körde mer eller mindre solo och när någon gick om gjorde de så med ett ryck så jag hade svårt att hitta en rygg.

Jag körde halva loppet innan jag hittat tempot och mina konkurrenter, och här låg jag i dvala mellan 1-30m efter beroende vart vi var på varvet då jag har styrkor/svagheter precis som mina konkurrenter.

Ut på sista arvet stannade min konkurrent framför och trodde det var över. Jag blev lite fundersam och stannade också och ifrågasatte medans en mtbkille gled iväg på ett varv till. När bonbon och mats kom ikapp bakifrån sa dom också att det var ett varv kvar så vi drog iväg igen.

Jag bevakade hela varvet och var pigg, inför sista rakan gick bonbon upp och drog ut på grusvägen. Jag låg sist medans de drog upp tempot rejält, ca 150m från mål gick jag ut i lösgruset och matade varenda watt jag hade kvar. Jag tog en placering med typ 1dm skillnad.

Jag käde mig inte så stark idag, om det har med min hårda start och avsaknaden för att kunna vila, min förkylning, hål i benet senaste veckan eller att jag helt enkelt sög vet jag inte. Gissor dock starkt på det sista alternativet!

Inga kommentarer: