onsdag 9 november 2011

Besök på Öster Cykel i Jönköping

När vi var på väg hem stannade vi förbi hos Öster Cykel i jönköping som har ett väldigt gott rykte om sig på internet. Tommy på plats var precis lika trevlig som det ryktet har sagt.

Förutom att titta på en SuperSix EVO Ultimate, en Flash Ultimate 2011 och en Flash 2 2012 köpte jag även ett par saker. Ett sett med Giordanas Fusion vinterkläder, dvs jacka och överdragsbyxor. Och så passade jag på att köpa en Cannondale-mössa och elsulor.

Öster Cykel hade lite olika jackor, tröjor och strumpor från Cannondale, samt de nya snygga hjämarna. Jag blev jävligt sugen men fick hålla fingrarna i styr, jag behöver hålla i pengarna denna lön så budgeten går hela vägen runt. Nästa lön får jag 8000kr mer än vanligt, men de pengarna är ju bokade mot SuperX och sparkontot. Sen har vi jul snart också..

Med det sagt så skämmer jag ändå bort mig för att hålla mig varm denna vinter när jag cyklar ute. Jag saknar fortfarande handskar, en buff och skoöverdrag. Och om jag ska köra de där 32milen, nattetid, den 3:e december(!) då det sannolikt lär va flera minusgrader och vi kommer hålla igång ~15h med tanke på underlaget, så behöver jag hålla mig varm.

Jag saknar en randonneur-väska att koppla på sadelstolpen också, så man kan ha lite ombyteskläder, extra vantar och kanske nya strumpor, vad nu det är som kan behövas. För att inte tala om lite extra mat och kanske en termos kaffe kanske? Låter ju som värsta lyxcyklingen det här... Undrar hur mkt ekipaget kommer väga tillslut, det lär bli rejäl träning ;)

Här har vi den omtalade butiken som man hört så mkt gott om på avstånd från stockholm
Här är flash 2012:an, riktigt fin lackering i år(nästa år)
Sen hade vi den grymma SuperSixen som jag inte vågar titta allt för mycket på. Men grymt fin är den.

Flash Ultimate från 2011

Lite fler hojar och verkstan längst ner där i butiken

Tommy var mycket trevlig!

Sen kom jag hem med denna jacka som ska värma min överkropp i vinter. Giordana Fusion, den bästa Giordana-jacka för svenska förhållanden.

































Och så från sidan. Bakre fickan har dragkedja för nycklar etc.

































Sen köpte jag en cannondale-mössa som var både snygg, skön och billig!

Och när man väl är igång, tänkte jag att jag skulle slå till på ett par elsulor med värme i cykelskorna. 3-4h håller de, sen får man byta batterier. Det kan va värt när Tour d'Ötzi XL drar igång 3:e december nattetid, dvs 32mil runt mälaren i miserabelt väder(förhoppningsvis)

9 kommentarer:

Eskil sa...

Kul att du besökte vår lbs här i stan. Synd att du inte hörde av dig så vi kunde lunchat ihop.

Vi ses!

STIZZE sa...

En annan gång, jag är både påväg att bli sjuk och hade sällskap med mig som ville hem :)

Jonas l sa...

Nice, men var var Super SIX Evo Ultimaten? Såg bara en Evo Sram Red, en sådan som jag monterade på jobb idag ;)

Saknar butiken lite nu när du skrev om den och fotade :(

STIZZE sa...

Jag skrev nog fel, det är red'en för 47k :)

Anonym sa...

Öster cykel har gott rykte på grund av ett fåtal stammisar som hela tiden rekommenderar dem, att de skulle ha ett generellt gott rykte är kanske att överdriva en smula :)

De där elsulorna skulle jag starkt rekommendera att du testar ordentligt innan, har haft ett par sådana och de är såpass effektsvaga att de inte gjorde någon skillnad för mina frusna fötter. De har dessutom ett ganska dåligt rykte "på internet" ;-)

Anonym sa...

@anonym.

Det där är skitsnack. Jag har inte hört en enda person som inte är nöjd eller extremt nöjd med den service och utbud som ÖC erbjuder.

Kul att du kommenterar anpnymt också

/Eskil

STIZZE sa...

Tråkiga inlägg tenderar att vara anonyma :)

Det kan säkert va så att eskil och några till stammisar ofta talar gott om butiken. Precis som jag ofta talar gott om cykelspecialisten.

Men jag har aldrig hört någon säga något negativt om öster cykel(och om såklart sånna kunder ALLTID finns). Och den service/mottagande jag fick på plats var enbart positivt och över det 'vanliga' om man går in i en random cykelbutik.

Anonym sa...

Så är det nog Stefan.

Nästa gång tar vi lunch oxå :)

/Eskil

BwanaTommy sa...

Tack för besöket! Du/ni är alltid välkommna igen!