måndag 7 november 2011

Provade vinterskorna igår, Shimano MW81

Visst det var inte jättekallt igår, men jag ville ändå prova skorna tillsammans med mina tjocka ullstrumpor. Jag drog först på mig strumporna som bara dom värmer riktigt bra, de går en bra bit upp på vaden. Sen på med skorna som är två pråmar för mig, storlek 43 i vinterskorna jämfört med 41 som jag brukar ha.

Den stora storleken känns verkligen, jag blev klumpig och skon kunde ta i framdäcket i häftiga svängar märkte jag stillaståendes, däremot märkte jag aldrig av det när jag cyklade.

Skon har en jätteskön inner"strumpa" som sluter om foten riktigt väl, bara den gör en otrolig skillnad för värmen, sen att det är tjocka strumpor och gott om yta där inne för att värma upp luften talar om ett bra klimat.

Efter att vi hade cyklat ett tag så glömde jag mer och mer bort att jag hade vinterskorna i 2 storlekar för stort, på mig. Det jag dock tänkte på flera gånger var hur mysigt det var för fötterna i värmen, jag är van med att vara lite kall om fötterna även fast jag kör överdrag på mina vanliga S-Works skor. Och hade det varit tävling så hade jag självklart hellre varit LITE kall än varit jättevarm och mysig som nu, men för träning så var det grymt att använda denna sko.

Eftersom det inte är så farligt kallt än så körde jag utan skoöverdrag, och med kunskapen om hur mkt skoöverdrag gör för värmen så kan jag bara tänka mig skillnaden när det väl kommer på ett par sånna också. Jag kommer vara så bortskämd i vinter..

Jag lär återkomma med nya tankar om dessa skor allteftersom graderna sänks ner närmare och under nollan, men jag vet att det kommer vara världens skillnad jämfört med förra vintern då jag körde sommarskor i storlek 41 ner till -15 eller vad vi nu cyklade i.. Vi ställde ju aldrig in någon runda p.g.a kyla, däremot så kom jag hem många gånger med helt bortdomnade fötter och fingrar för att möta smärtan i duschen, länge.

2 kommentarer:

CStenbeck sa...

Tja! Hur funkade skorna för dig resten av vintern? Kan du rekomendera dom?

STIZZE sa...

Dom funkade skitbra..