torsdag 17 november 2011

Ungdomsklasser / sträcka till Cykelvasan 2012!

Jag såg precis via facebook och cykloteket som delat vidare en pressrelease från Cykelvasan angående att p/f 11-12, 13-14 och 15-16 kommer få 30km distans att tävla på under kommande årets cykelvasan.

Lär mer exakt här nedan:

Pressmeddelande från Vasaloppet (Mora 17 november 2011)

Premiär för CykelVasans ungdomstävling 2012

Succén för CykelVasan – som snabbt blivit Sveriges största mountainbikelopp – gör att Vasaloppet nu lanserar CykelVasans ungdomstävling, som kommer att avgöras i samband med CykelVasan 30 km den 10 augusti 2012. Det blir tre klasser: flickor/pojkar 11/12, 13/14 samt 15/16.

Den som är mellan 11 och 16 år kan alltså vara med och tävla i CykelVasan 30 km. Bansträckningen mellan Oxberg och Mora är perfekt för ungdomar som vill cykla i skogen. Bakom de tävlande ungdomarna kommer alla andra, oavsett ålder och val av cykel, att starta i det kortaste av CykelVasans lopp.

– Vi startar CykelVasans ungdomstävling på samma manér som vi har UngdomsVasan på skidor på vintern, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Vi ser en möjlighet att skapa ett lopp för ungdomar som gillar att tävla och göa det möjligt för alla som gillar att cykla i skogen att köra en cykeltävling.

– Brukar man tävla och är medlem i en klubb och har tävlingslicens så blir det här en självklar tävling att delta i. Men det ska inte vara någon hög tröskel för andra barn och ungdomar att vara med och tävla. Därför har vi fått bra gehör från Svenska Cykelförbundet som delar vår inställning att det här ska vara ett lopp för många, och vi är överens hur vi ska hantera till exempel klubbtillhörighet och licens för alla. Extra roligt är att mamma och pappa samtidigt kan åka i motionsklassen.

Anmälningsavgiften till CykelVasans Ungdomstävling blir 260 kr inkl tävlingslicens och anmälan kommer att kunna ske online senare i vår.
 
Följ min blogg med Bloglovin

Inga kommentarer: