onsdag 11 maj 2011

Belgisk kultur

Jag har nu förstått att belgien har mer att erbjuda än det förorenade vattnet duvel. För nån vecka sen ungefär inriktade jag mig på belgiskt och drack ett par riktigt fina glas från deras gästöl lista. Moinette Blonde och Bruin om jag minns rätt. De var båda två riktigt goda.

Planen för kvällen var att utforska belgien mer, det skulle göras på Oliver Twist som är ett känt hak i stockholm för god öl. Tyvärr upptäckte vi att de var specialiserade på amerikansk öl när vi var på plats, jag fick ner en Brother Thelonious och en Steenbrugge Triple. De var ok, men inte riktigt den kvalité jag var ute efter och vet existerar.

Kan jag få några grymma belgiska tips, gärna om de finns på systemet eller annars specat vart dom går att fåtag på när man besöker stadens krogar. Om jag får dålig respons blir det en on-topic tråd på happy, för cykling och öl går väl hand i hand?

11 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.akkurat.se/

/Fredde

STIZZE sa...

Det var där jag drack mina moinette, eller vad dom nu hette :)

Johan Andersson sa...

Fast ursprunget känns ju ändå irrelevant kan man ju tycka. USA har ju ett flertal microbryggerier som gör finfina öl. Fast jag håller med om att Belgien kan det där med öl. Testa Pressklubben på Vasagatan eller Monks Cafe ovanför Norra Bantorget.

STIZZE sa...

Monks brukar jag hänga på, min favoritöl där är blod, svett och tårar, fast översatt från belgiska eller holländska eller nått sånt. "Bluet, Zweet & Tranken" eller nått liknande heter den på riktigt.

Pressklubben på vasagatan blir nästa veckas AW!

STIZZE sa...

ERHM, varför står det Stefan helt plötsligt? ..

STIZZE sa...

Fixat. Dumma google.

Ankan sa...

http://www.belgobaren.se/ ligger bredvid Pressklubben, typ.

STIZZE sa...

Bra tips! Några speciella öl jag borde kolla in? Jag tror mig gilla trappistöl generellt..

Ankan sa...

Belgiskt öl, sugen på LVG-hoj. Vart ska det sluta?

;D

Johan (Black Planet) sa...

Pressklubben på Vasagatan kan du finna en annan belgare.

Anonym sa...

Akkurat, Monks, Pressklubben och baren på Freys är de belgoställen jag känner till.

Själv är jag en sucker för ALL belgisk öl, även om jag tyvärr dragit ner rejält på konsumtionen senaste åren pga hälsoskäl.
Mina favoriter; Westmalle, alltid # 1
Westvleteren när man får tag på den... Corsendonk är också bra. Sen finns det ju miljoners andra belgare som är minst lika bra också..

//Daniel (Luke @ Happy)