tisdag 17 maj 2011

Leftyn har åkt på rehab till holland

Leftyn kände sig lite våldtagen och utnyttjad och tog semester för att rehabilitera sig en vecka.

Jag var inne hos peffen på concept store igår för att nollställa nållagrena då jag har tappat lite slag, något helt normalt med leftys vilket löses på typ 2minuter enkel mekning. Men vi upptäckte att ena nållagret hade åkt igenom hela vägen ner i bälgen vilket inte är så bra, alltså har något hänt med den del som stoppar nållagret för att gå så långt. Konstigt nog hade de inte lefty-verktyg på specialized butiken.

Vi kunde konstatera att någonting pajat då det låg små-små metallspillrar på insidan av leftyn när jag och Jonas på Cannondale-specialisten plockade isär den runt lunch idag, troligen är det den ring som håller fast nållagrena som hamnat på sniskan på något vis och nöts av snett.

Så det blir att skicka leftyn till holland tur/retur för garanti-service. Normalt spenderar gaffeln aldrig mer än 48timmar hos Cannondale, däremot tar det en stund att skicka den ner och hem via "bil" så jag får räkna med minst en vecka och kanske ett par dar utöver det. Slutet på nästa vecka med andra ord, eller har jag otur början på veckan därefter om det vill sig illa.

Jag har inga problem med leveranstiden bara denna tid, det känns faktiskt mer än ok med tanke på att det är högsäsong överallt just nu. Knät är lite knas ändå och jag har crossen att cykla och träna med. Det som känns skönt är att Cannondale löser problemet åt mig och att jag inte behöver stressa upp mig för att missa Lida Loop.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med, vänta INTE med knät! Ta en läkartid direkt! Jag har haft problem med båda två, vi som har haft problem, vi vet! Lyssna på de andra, vissa har kört många-många år! Du är stark, men låt styrkan visa sig över en hel sesong o inte bara nån enstaka tävlingar! Då blir du bättre o bättre med åren/INTE VECKOR ELLER MÅNADER/! Om du kan hålla dig på en stark nivå hela sesongen blir du starkare till nästa sesong! Garanterat! Önskar lycka till både när det gäller knät, hojjen, Lida loop o hela sesongen!
Ps.: Om hur man får motivation?? Ta en tur direkt efter en sommarskur o följ regnets doft ute på åkrar o skog! Mvh; oliver(den glada amatören)