söndag 1 maj 2011

Grusrunda med 23mm

Först drog jag ut på 45min lek i sickla skiftet med Scalpelen. Jag körde traktormakt ut med ganska bra tempo utan att stanna, svängde direkt upp vänster innan sista backen ner mot grusvägen och kom därmed upp på fem svåra. Sen höll jag höger överallt där jag kunde vilket var riktigt fin singletrack längs berget säkert 800-1000m, tills det slutade i ren downhill. Där klättrade jag upp igen och kom ut på fem svåra som jag cyklade hem. Sen åkte jag hem och bytte cykel och surfade några minuter innan det var dags att möta upp Johan A, Johan och Magnus köra en söndagsrunda på crossarna.

Jag hade 23mm däcken installerade på fincrossen och hade väl hoppats på asfalt egentligen, men det var grus som stod på schemat. Med facit i handen och trots en punka, fungerade det riktigt bra med 23mm även om jag hade två rejäla framhjulssläpp och fick ta ut kurvorna och bromsa innan kurvorna ordentligt för att sedan "spurta ikapp" på rakorna.

Vi drog en flatenrunda bland annat och stigarna är verkligen kanon nu, återigen minns jag hur kul cyclocross kan vara! Nästa gång laddar jag dock crossen med mina cross-semislicks som kommer hjälpa mig mycket bättre i gruset, sanden och kurvorna. För att inte tala i backarna uppåt där slicksen bara spann loss.

Johan tog en bild som han meddelade "blev nog bra". mja, vad tycker ni själva? Jag tycker det ser ut som spökbilder jag.. ;)

2 kommentarer:

Johan (Black Planet) sa...

Ha kvar dina 23. Det ger mig lite handikapp ;)

STIZZE sa...

Nä. Jag vill swoosha runt i flaten utan att vara rädd för släpp i kurvorna ;)