måndag 16 maj 2011

Knä och lite problem

Knät känns som det känns. Cykeln är också lite skadad, leftyn behöver få lite mekanisk hjälp, om Jonas på cykelspecialisten kan fixa det själv hoppas vi på men den kan behövas servas, konstigt nog så hade inte Specialized Concept Store specialverktygen för leftyn.

Vi får se, det är långt uppehåll på en månad till nästa tävling som tur är, förhoppningsvis kan den vara tillbaks på den tiden isåfall.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för fel på leftyn?

/Fredde

STIZZE sa...

Har tappat slag på leftyn, skulle få hjälp av peffen att göra en snabb återställning men det visade sig att ett nållager hade fastnat vilket komplicerar det lite mer. Ska förbi cannondalespecialisten imorgon och se om jonas kan få bukt med det

Anonym sa...

Ja det är ju inte en så komplicerad operation, det fixar säkert Jonas! :)

/Fredde

STIZZE sa...

Kanske, kanske inte. Nållagret hade alltså åkt ner för långt och fastnat mellan glidbanan och vita yttre höljet, om det är en vettig förklaring.

Hoppas det är enkelt löst, peffen misstänkte att den behöver skickas, jag har noll koll.

Anonym sa...

Okej menar du att man alltså tar bort topcapen och tittar ner i benet så ser man att nållagret sticker upp, eller menar du att det tittar fram under gummibälgen som sitter nere på gaffeln?

Jag är bara nyfiken, alltid kul att veta! :)

/Fredde

STIZZE sa...

Under gummibälgen, vad är din verdict, lätt/svårt fixat?

Anonym sa...

Nu har jag aldrig tagit isär exakt en sånn gaffel du har, men väl Speed 110/80 DLR och MAX 130 PBR och det är nog ungefär samma konstruktion vad gäller lagerna på din, vet inte vad du har för gaffel, det kanske är en PBR till och med!?

Nedanför nållagerna sitter både en låsring, en plastbussning och även ett clips som håller lagerbanorna på plats.

Bild: http://blog.fredde.se/wp-content/uploads/2011/02/7.jpg

Och det verkar väldigt obra om nållagerna tagit sig förbi den vägen eftersom det är väldigt tight och det sitter som sagt endel prylar i vägen, nållagerna måste "under" den vita plastbussningen, så tittar nållagerna fram där så har nog något "gått sönder".

Här: http://blog.fredde.se/wp-content/uploads/2011/02/13.jpg kan du se lagerbanorna och längst ner i gaffeln ser du nållagerna

Jag tänkte att de krupit upp på insidan i benet, det är ju tänkbart att de kan göra om man inte resettar lagerna på länge, då kan det ju räcka med att ta isär, sätta lagerna rätt och smälla ihop den igen, vilket Jonas säkert kan fixa (han är ju en hejjare).

Säger Patrik att den behöver skickas till Cannondale så är det säkert så :)

Som tur är så brukar Cannondale vara ganska snabba!

Tråkigt, både med knäet och leftyn!!

/Fredde

STIZZE sa...

Ah, bra bilder. Det är bara själva nållagret som sticker ner, inte lagerbanan. Vi får se vad som bestäms imorgon. 30 dar tur/retur, låter det vettigt att få tillbaks? Det är ju mitt i säsongen och allt, kanske har de massvis att göra.

Anonym sa...

Du skulle kunna klämma lite på gummibälgen och se om det ligger något längst nere i den, om något lossnat så borde det ju ligga där.
Teoretiskt skulle ju låsringen kunnat lossna och sen börjar ju lagerna röra sig neråt (inre lagerbanan är fixerad neråt så den rör sig inte, på nyare gafflar ska den vara delvis fixerad även uppåt med ett clips, yttre lagerbanan är fixerad upp och ner med ett clips).

När jag fick en headshock skickad till Cannondale för några år sen tog det typ 2 dagar med post, 2 dagar meck, 2 dagar post så en dryg vecka, vad som gäller nu har jag ingen aning om.

Ta ett kort om du har möjlighet, vore intressant att se.

/Fredde

STIZZE sa...

Bälgen är tom så där ligger inget. Vet inte hur det fungerar exakt, men de där ringarna borde inte ligga i "bälgen" och nållagret borde aldrig kunna ner så långt heller.

Snackade med jonas på facebook precis och han sa att förhoppningsvis är det bara de delar som håller fast nållagret som lagt sig snett och tappat ner det. Vi får se!

Tack för hjälp och intresset fredde

Anonym sa...

Nä precis, allting "borde ju" sitta på plats, det är ett rejält låsclips som sitter där.

Ja det är bara att avvakta och se vad Jonas säger om saken. Berätta gärna vad det var, vore kul att veta.

Du har ju garanti och allt så det är säkert snabbt fixat av Cannondale eller Cykel Specialisten.

:)

/Fredde