onsdag 22 februari 2012

Karins resa del #1

Karin började sin resa till Kenya igår. Planet gick vid 12-tiden på dagen, de landade i kenya vid 12-tiden på natten och var framme vid första hotellet runt kl 2. Jag fick ett sms att de kunde höra antiloper när de satt på balkongen, riktigt ballt.

En annan sak som var ballt var att de kunde se svärfar när han stod längst upp på en 50m hög kran och vinkade till planet när de lyfte från arlanda. Han är på arbetsuppdrag vid arlanda just nu nämligen och Karin råkade sitta på den sida av planet, vid fönstret, som var mot kranen och dom såg när hon lyfte. Oddsen är ganska små för den situationen.. :)

Vad ska hon göra i Kenya då, undrar ni kanske. Jo det ska jag berätta. Hon avslutar sista kursen i en 3 årig utbildning nu som innehållit diverse kurser i husdjurs vetenskap. Med husdjur räknar man in allting som inte är vilt, dvs även kossor, grisar etc. Karin är dock intresserad i betéende, bevarande och speciellt vilda djur då dom inte är lika påverkade/formade som djurtypen husdjur är. Och i Kenya går dom under 4 veckor en kurs i bevarandebiologi. Hon kommer även medverka vid en studie runt en ny typ av varmblods känsliga kameror samt samla data inför hennes eget examensarbete under den sista veckan, totalt 5 veckor.

Inga kommentarer: