onsdag 27 juli 2011

126km landsväg norr om stan

Klockan 10:00 mötte jag upp Prahna och Danne vid dieselverkstan här i sickla. Planen var att cykla ut på värmdö, ta färjan till rindö och sedan en till färja till vaxholm. Vidare västerut och norrut via bogesund, åkersberga, vallentuna och hemåt genom stan.

Tempot blev lite ryckigt ut mot gustavsberg och prahna hoppade av strax därefter då han kände sig lite risig. Jag tror att han hade klarat sig runt, men kortare vägen förbi vaxholm, utan problem bara han tagit lite färre och inte lika tunga förningar. Man kan ju faktiskt cykla ihop med starkare cyklister utan att träningspasset blir sämre för någon, är man lite svagare eller tröttare tar man kortare, färre och lättare förningar.

Efter gustavsberg var vi bara två cyklister, jag och danne. Det är danne som är den starkare utav oss två, så han fick ta längre förningar än jag själv. Jag tror vi båda blev rätt trötta på slutet. 31km/h snittade vi på och med tanke på att vi körde delvis rätt kuperat är jag riktigt nöjd.

Jag fick snygg solbränna på armarna då tröjan satt lite längre upp än vanligt, så nu har jag vit kropp, en röd rand på armen och sen bruna underarmar. Jag fick även färg i ansiktet idag, eller så är det bara bristen på vätska som visat sig för jag är rödflammig i ansiktet. =)

Första bilden är redan 3mil in på rundan, första färjan till Rindö
Färjan blev full
Efter 15km till var det dags för nästa färja, här köpte vi en varsin läsk när vi väntade
Danne redo att köra på färjan
Det var grymt väder, men av nån anledning blev inte alla bilder så ljusa som verkligheten var

Lite poserande på färjan
Inte riktigt en fikasvettot approved bild, men hade han varit där hade han nog godkänt denna jordgubbspaj med vaniljsås. Grymt god var den! Vi satt på ett café i vaxholm här förresten
En av många grymt fina vägar att cykla på. En enda bil mötte vi på en mil
Härligt härligt..
Nu påväg mot vallentuna tror jag, lång väg och jobbig backe på slutet. Här är precis efter en nedförsbacke som vi legat och nästan trampat ur 53-11 på.
Sista bilden då, på bästa landsvägen jag någonsin cyklat på..

1 kommentar:

jens sa...

fast är man risig ska man inte köra, även om man ligger bakom o inte tar nå förningar så pumpar man runt en potentiell infektion i kroppen = inte bra. :D