torsdag 3 mars 2011

Backträning i nybohovsbacken ikväll..

Om ca en timme glider jag ut från kontoret med cykelkläderna på, redo att dra ett uppvärmningvarv runt liljeholmen och sen bestiga nybohovsbacken 6 gånger.

Idag hoppas jag på att kunna pusha mig riktigt riktigt hårt. Jag känner en stor mental styrka efter allt roligt som hänt den här veckan och då ska man passa på att använda gratis energin väl! :)

6 kommentarer:

Anders sa...

Kör hårt!
Vore intressant att veta hur dina långa backintervallerna blir. Har kört den backen på väg hem från jobbet när det varit lite extra spring i benen.

STIZZE sa...

Jag kör upp på baksidan med start utanför blommenbergsskolan längst ner vid slutet/början av sjön trekanten. Sen tar jag mig upp via ett par slingervägar upp till nybohovsbacken och avslutar efter "tunneln" på toppen där tvåfiligt blir enfiligt. Men så snömoddigt det varit nu när jag kört där går det inte särskillt snabbt, och jag hinner bara upp på toppen där det planar ut innan 4min har gått. Per Kumlin dock tar sig hela vägen upp på 3:40 ungefär, och har rekord på 2:14 på sommaren med racern utan pendlarryggsäckar som vi haft nu när vi kört på ~4min.

Anders sa...

Okej.
Har inte sett slingervägarna på baksidan. De ska jag kolla upp.

STIZZE sa...

Sträckan beskrivs lite mer noggrant här vill jag minnas: http://stizze.blogspot.com/2011/02/backtraning-och-misarforfrysning.html

Jag klockade mig själv idag på 4 av 6 intervaller.
04:23
04:25
04:22
04:12

Per K är alltså typ 30-40 sekunder snabbare än mig i den här snömodden vilken iofs har blivit lite bättre nu än tidigare. Hursom så är jag rätt nöjd med den prestationen.

Anders sa...

Fint!
Då fattar jag hur ni kör upp.
Ska testa den på söndag.

STIZZE sa...

Lycka till! :)