torsdag 24 mars 2011

Drömmer om en landsvägshoj..

Jag skulle vilja ha en landsvägshoj. En snygg sådan. En bra sådan. En snabb sådan. En lätt sådan. Från ett sånt där tufft cykelmärke. Som man kan lita på.

En sån här vore hur grymt som helst. Och så ett par 50mm kokos-hjul från kina på ~1200g för ~3000-4000kr på det. Ååååååh.. himlen..

Men till sommaren 2011 får jag klara mig med min cyclocross. Den väger ett ton(nåja..) men fungerar riktigt fint, den kommer få bli min "testa på" cykel för landsväg nu till sommaren. Den kommer besudlas med antingen 23mm eller 25mm däck inom kort, och den kommer troligen användas minst en gång i veckan iallafall även fast träningen för mountainbiken kommer prioriteras samt att det är tävling i stort sett varannan helg hela sommaren.

11 kommentarer:

Anonym sa...

man får alltid vad man betalar för. speciellt med legeringen i aluminiumet, det SER bra ut, men kvaliteten på metallen kan inte en vanlig person se.

// Ronnie

STIZZE sa...

Ja fast kina kan göra fina grejer som kostar lite också, jämför man prismässigt så kostar kokos-hjulen i sverige mellan 15'000kr och 30'000kr. Så att dom är lite sämre kvalité får man självklart räkna med, men många kör på kina-hjul och jag har inte hört någon som inte blivit nöjd

STIZZE sa...

Det är ju inte lika känsligt på asfalten som i skogen, jag skulle aldrig köpa kina-hjul till scalpelen

Anonym sa...

Lustigt, jag kollar på exakt den kombinationen själv! Tror iofs att det blir den svart/vita och det blir sjukt snyggt med fulkineshjul i 50mm! Har du provat en SuperSix?
Mvh Lars

STIZZE sa...

Hehe, great minds think alike!

Den svartvita är minst lika fin den med! Jag drägglade över en svart/vit 105utrustad supersix på cykelspecialisten för nån vecka sen, den ser riiiiktigt fin ut. Förbannat fin ut faktiskt.

Nej jag har inte provat ute på asfalten men vad jag hört så är supersix-ägare skitnöjda. Du får köpa och låta mig prova! :)

Anonym sa...

Jag har en sådan med Zipp 404:or och jag kan lova dig att du inte blir missnöjd om du köper en.
A

STIZZE sa...

Där kom bekräftelsen. Härligt med zipp-hjul också, det vore ju det självklara valet ifall man drömmer på riktigt såklart!

Anonym sa...

Klart du ska ha en Super six med Liquigas lack. Mycket snyggare än den svart/vita, som även den är mycket fin.

//Eskil

Anonym sa...

Fast kom ihåg att på lätta kolfiberramar som väger runt kilot så ökar du vikten med ca 10% med "färg".....Ska det vara lätt ska du den svart/vita....heheh.

Per, Cannondale.

STIZZE sa...

Lackeringar, intressant viktaspekt faktiskt. Många säger att just vit färg väger mer än andra eftersom fler lager krävs för att få det fint, hur mkt sanning det är i det vet jag inte men det låter logiskt. Hur långt har man forskat angående vikt kontra kvalité generellt? Jag har aldrig hört något cykelmärke skryta om sin lackering kontra vikt, the next big thing? Eller ligger jag ett ljusår efter? :)

Den 8e Kaptenen sa...

köp dig en caad 10a! med ultegra i vitt o svart eller tokmodda en svart/vit så har du en trevlig, lätt och slitstark hoj.