onsdag 17 augusti 2011

[RR] Tisdagsrajd i snabbgrupp

Det blev en tisdag denna vecka också, och en tisdag betyder tisdagsrajd. Jag gick från jobbet i tid för att hinna med att fixa ordning cykeln inför rajden, hjulen var inte påsatta efter cykelvasan och jag visste att bakre bromsskivan låg i samtidigt som man måste justera främre bromsen när man tar bort framhjulet på en lefty, även om det går snabbt behövs det göras.

Jag stressade och hann fixa cykeln rätt snabbt, jag avfettade kedjan och smörjde in den eftersom den även låtit lite trött på slutet av vasan. Även växlarna strulade lite men det hade jag inte tid för idag tyvärr. Jag skulle städa också.

Så jag drog igång att städa snabbt. Fixade disken, satte på en till diskmaskin, slängde in och satte på tvättmaskinen, plockade undan på köksbordet och dammsög lägenheten lite hastigt vilket misslyckades då det var dags att byta dammsugarpåse. Sen flyttade jag ut allt som skulle ner i källaren i hallen och de väskor, påsar och annat som jag skulle sortera ut i en annan hög.

Nu var klockan 18:27 och jag var nästan sen till rajden så det var dags att rulla ut.

Väl på plats var det även denna vecka en stor skara cyklister, men vi har nog redan nått tisdagsrajdens högsta deltagande i år.

Fredrich skulle leda snabbgrupp med beskrivning att det skulle gå snabbt men inte svettosnabbt. Med facit i handen så gick det svettosnabbt i intervaller, eller så var det bara jag som tyckte det var bra tempo för jag hade svårt att andas i värmen och den tunga camelbaken på ryggen idag. Jag gillar Fredrich's tisdagsrajds-grupper, de går snabbt så att jag får fysisk träning, men jag hänger med i tempot och får även chansen att jobba med terrängen ordentligt vilket både är underhållande och lärorikt.

Jag provade Fredrichs Giant Anthem x29 och den var grymt skön, den fick mig att bli lite mer intresserad av en fs 29er ändå. Den vägde lika mycket som min 26" fs, men så hade den full XX/XTR utrustning, hjul på 1350g vilket är grymt lågt för 29" hjul. Den gick hur bra som helst över rötter och kändes även bra uppför på traktorstig. Fredrich talade gott om länkaget och dess funktion, dock om att dess funktion gör att vikten får lida. Dock hade han fått ner 29ern till 10kg gränsen utan att spendera en miljard på cykeln. Grym hoj helt enkelt.

Vi körde på större stigar vilket jag faktiskt börjar inse att jag föredrar. Sickla skiftet, dow jones, blåa/ulvsjöslingan, sörmlandsleden, blåa, area 51, gröna och sen hem via asfalten vid hästhagen, det blev min runda. Jag vek av ~20:15 för att hinna hem och fortsätta städa klart lägenheten.

Här hemma hann jag med massvis med städning. Gick ner med fjorton ton saker i källaren, sorterade upp alla plastpåsar och väskor med grejer som legat lite väl länge nu, fixade ordning på toan, hängde tvätten och satte på en till tvättmaskin. Tog ut disken och satte in det som blivit över i den tomma diskmaskinen, bytte dammsugarpåse och dammsög igen, skurade toaletten och handfatet ordentligt. Plockade undan diverse småsaker som bara ligger framme och skräpar i onödan.

Det var riktigt rörigt i lägenheten men nu känns det bättre igen. Imorrn ska jag försöka styra upp mina cykelgrejer jag har i lägenheten vilket står framme i ett antal kartonger och ser förjävligt ut. Jag måste skilja ut vad som är viktigt att ha nära till hands och vad som kan tas ner i källaren.

Första bilden togs när Per skulle vika av, efter halva rundan ungefär. Här vid ältavägen och vi hade precis kört ut från ulvsjöslingan med en liten specialare på slutet
Vettifan vad var vi, vettifan vad det pratades om, men trevligt var det nog.
Grymt fina stigar, här på gröna
Sen stötte vi på specialized grabbarna, david randén delägare av concept store, jonas mekgurun från cykelspecialisten långholmsgatan, fredrik modin ex-proffs och jobbar numera på specializeds kontor, jesper dahlström landslagscyklist och vinnare av cykelvasan i helgen, nån kille med kadens-kläder så jag antar att det var någon från tidningen kadens, och sen två grabbar jag inte känner igen.
Jonas var glad över att han vurpat och gjort illa vaden i helgens downhill tävling

Inga kommentarer: