måndag 8 augusti 2011

Två timmars rejs i hellas

Fyra pers blev vi som skulle ut och rejsa. Det blev intervallform för att låta lungorna jobba lite grann. Jag kände mig ovan att cykla skog då det var ett tag sen nu, men skitkul var det också. Man får en nytändning på att vara borta från skogen bara ett par veckor.

Ut genom sickla skiftet, dow jones, blåa(ulvsjöslingan) ... ja... den vanliga gamla rundan helt enkelt. Hem via sickla skiftet och klara på strax under 2h.

Det minnesvärda var fyra detaljer. Den första var på dow jones där jag tänkte köra om emil för att få stigen för mig själv och kunna bränna på nerförs utan något hinder. Han märkte av min omkörning och hakade på, båda spurta 20meter jämnsides tills första svängen till vänster, där jag hade innerkurva, och inte kunde hålla mig på min sida. Han fick besöka vegitationen och jag fick mig ett gott garv :)

Andra minnesvärda var där jag hittade mitt grymma spårval i sista backen på dow jones. Emil gick in före mig i utförslöpan och ändå kunde jag köra om honom.

Hämnden kom senare då han klarade av spången medans jag sabba den och fick doppa foten i leran.

Den fjärde situationen och kanske mest grandiösa var sista 500metrarna i sickla skiftet där sist ner på ängen gällde. Emil startade först, jag låg på hans rulle hela vägen och hade nog kört ifrån honom ifall jag fått starta först. Men det var svårt att köra om på den trånga stigen i riktigt hög fart, emil har även med sin AM-hoj bättre förutsättningen med terrängen som är utmanande. Jag hade bästa chansen där emil tog fel spårval, jag tog rätt spårval men lyckades tappa balansen då jag gick lite väl snabbt in i kurvan. Sen försökte jag köra om där han saktade in, men jag valde fel spårval och fick cykla runt ett träd och blev nästan stående, tappade 15meter men jagade ikapp dom snabbt. Sen hade jag två tillfällen till där jag kunde ha kommit om med annat spårval, men jag låg alldeles för tätt inpå så spårvalen var redan försena att ta när jag såg dom. Det hade även varit mer eller mindre livsfarligt att satsa då vi redan låg på gränsen av hur snabbt man kan cykla där.

Nä, 2-2 får jag nog säga Emil! Grymt cyklat, och verkligen en askul runda!

Inga kommentarer: