lördag 20 augusti 2011

Vätternrundan anmälningen full på 10min

Jag hade tidigare bestämt mig för att köra vättern i år, och i onsdags såg jag att en på happy hade fått tag på två starttider för subgrupper till happymtb. Den ena med start 09:58 hade flera som skulle köra sub8 och sub8:30, samt en till starttid 04:36 med andra subgrupper.

Anmälan till dessa starttid skulle släppas kl 19:00 på torsdag kväll då Anders H skulle skapa två separata trådar för detta, anmälan i tråden + pm till anders gällde som anmälan och det var först till kvarn.

Detta kom lite olägligt eftersom jag skulle vara borta och köra Keps Cup som startade kl 19:00. Men efter att ha gett en crash course i hur man anmäler sig, till min sambo, gav jag henne mina inloggningsuppgifter och satte henne på uppgiften att anmäla mig omedelbart när tråden kom upp.
Sagt och gjort satt hon och refreshade happy från kl 18:55. När tråden kom upp skrev hon så snabbt hon kunde i tråden och skickade ett PM till Anders, det tog henne 3 minuter från att tråden skapades, att hon hittade den, skrev ihop några rader och fick ner dom både i tråden och som PM.

I efterhand så var det verkligen rätt att hon fick hjälpa mig med detta, för på 3minuter blev jag 34 person utav 60 platser, och alla platser var fyllda på 10minuter.

 Än så länge är vi 28 anmälda för sub8 och 19 anmälda för sub8:30. Det betyder att 13 personer fortfarande inte bestämt sig för vilken subgrupp dom skall åka i.

Den 31/8 skall vättern vara betald, lika många platser som inte är betalda, kommer det släppas in nya människor för chans att komma med någon utav dessa subgrupper. Det betyder att grupperna sub8 och sub 8:30 sannolikt blir fyllda med endast 100% seriösa anmälningar, men det innebär även att siffrorna 28 och 19 kan/kommer ändras. T.ex kan det vara folk som signat upp i sub8 men som inte betalar och förlorar sig plats, och vice versa i sub8:30.

Mina förhoppningar är att vi blir 40 pers i sub8, men det ser inte ut som det blir så eftersom 19 redan anmält sig i sub8:30 och tänker man logiskt så kommer ett par eller fler att lämna sub8 och försöka sub8:30 när väl våren kommer, p.g.a utebliven träning, skador eller sjukdom.

Det ska bli spännande hur allt det här löser sig. Jag har ingen erfarenhet av vättern, subgrupper eller organisationen runt i kring det. Men jag antar att man "behöver" ett visst antal människor för att klara av det. Hur mycket svårare det blir med 20 pers istället för 30, 40 etc har jag ingen koll på. Och någon borde ta tag i arrangemanget för att få ihop allting, jag är gärna engagerad och hjälper till men jag är varken en ledartyp eller har tillräckligt(ingen!) erfarenhet av detta för att kunna göra ett tillräckligt bra arbete.

Idag har det inte blivit någon träning, jag har gett mig själv en vilodag efter monarkpass två dagar irad. Imorgon bitti ska jag cykla ~15mil med snäckan gänget, vi kommer vara 3pers från våran sub8 grupp och jag är svagast utav oss. Det har utlovats mystempo men jag vettifan om jag kan lita på dom där gubbarna, bäst att fylla flaskorna med sportdryck och ta med sig gels!

4 kommentarer:

olebole sa...

Jag fick plats efter 2h :)

Anonym sa...

Ska bli grymt kul. Har kört runt 3ggr under 9h men aldrig satsat på VR. NU blir det sub 8 satsning som vårens största mål och MTB först efter det.

En obeskrivlog känsla att susa fram i snabbgrupp. SVUUUUUSSSCCHHHH!!!

/Eskil

Jocke sa...

Ja det var onekligen stort intresse att komma med i startgruppen.

Körde på 8:02 med start va halv fem i år så jag ser fram emot att komma under 8 tillsammans med happygängen

STIZZE sa...

Det kommer gå bra, gäller att samarbeta bra och träna ordentligt så alla är så starka de kan bli.

Vi fixar't! :)