tisdag 23 augusti 2011

300w på fyror och en tisdagsrajd

Det blev fler fyror när jag kom hem från jobbet. Jag ökade upp till 2.9kp och tänkte köra på 94kadens vilket blir 272w men jag kände mig så jävla taggad, sådär taggad som jag kände mig vintras, och det vill man ju inte förkasta! Tjurblicken rakt fram med full fokus och avslappnad överkropp började jag nöta på 102-104kadens.

Det sved ordentligt i benen och pulsen gick upp snabbt som attan. Första intervallen hamnade nånstans runt 187puls. Andra intervallen var jag uppe på 190 puls och tredje intervallen 193puls. Sen blev det ingen fjärde intervall för klockan var 18:25 och inom 5 minuter skulle jag vara vid HBB för samling till tisdagsrajden. Och med handen på hjärtat, jag vettifan om jag hade klarat av 4 minuter till i det tempot. Det var nog lite för hög belastning för fyror och dessa taniga ben. Men nu vet jag ju att jag kan igen, en stor boost för självförtroendet garanterat! Det blir 290w på nästa försök på 4st fyror garanterat!

Jag sket i nedvärmning eftersom det var tisdagsrajd runt hörnet, tejpade snabbt dit min lampa och drog på mig hjälm och handskar, dags att dra!

Vid HBB var det som vanligt fullt med folk. 40-50 pers gissar jag på. Det blev ingen direkt snabbgrupp men flera smågrupper med medeltempo. Jag hängde på Johnnys grupp men redan vid första skogspartiet drog jag i storklingan och fick ett gammalt spöke på posten. Jag körde ju av kedjan på förra keps cupen i torsdags och saknar därför 4-6 länkar vilket gör kedjan alldeles för kort, så nu satt kedjan fast och det gick inte att växla ner, det hade jag fullständigt glömt bort.

Jag sa åt dom att fortsätta och fick meka lite, det krävdes att jag tog bort bakhjulet för att få loss kedjan, jag tänkte först bryta och åka hem men vafan.. Det är ju bara att skita i storklingan så var det inga problem alls. Sagt och gjort, jag åkte upp i sickla skiftet för mig själv och rätt snabbt kom jag ikapp Eriks(ubu) grupp och hängde med dom genom sickla skiftet och upp på två tornen. Vid hästhagen fick jag syn på Peos grupp som säkert hade ett av de högre tempona av tisdagsrajdens bristande vecka på snabbgrupp, jag hängde på där och hetsade på uppe i täten.

Benen kändes bra idag. Vi tog oss upp på gula och mötte där hela gänget, det var nämligen 4 års jubileum för tisdagsrajd så alla möttes uppe på gula för att fira. Vissa hade med sig bullar, någon nått annat gott att äta etc. Själv nöjde jag mig med vatten, sub70kg remember..

Lite förvånat mötte jag även Fredrik Modin och David Randén där uppe, dom hade dragit ut efter jobbet och hojat och mött på gänget där uppe. Jag kollade läget inför finnmarksturen, hela CRT ska ju bo i Fredriks villa i ludvika och jag ville bara kolla om det var ok om jag kunde slagga där med. När Pontus hade frågat Fredrik visste han nämligen inte att även jag skulle med. Hur som helst, det fanns minst 6 bäddar där men i övrigt var det absolut inga problem. Jag väljer att ta med mig luftmadrass och sovsäck så får CRT sova gott i sängarna, jag är ju som sagt gäst i deras arrangemang och är bara glad att jag får åka med så när det gäller lyx så väljer jag att inte ta för mig, vilket är självklart för min del.

Efter ett bra tag med mingel där uppe drog vi vidare, ut bakvägen på russian barbeque tror jag, till slutet på a-trail och a-trail "fel håll" tillbaks. Nu var det mörkt och jag fick prova DX-lampan för första gången för den här delen av året. Lite trist kan det nog kännas att behöva cykla med lampa igen, men hellre det än att inte cykla alls och det är ju lite mysigt att komma in i "bubblan" igen i skogen.

Rasmus drog en punka uppe vid masterna, jag väntade med honom och bad dom andra dra vidare. Vi drog lite konstiga vägar hem eftersom vi körde fel och testade nytt i mörkret. I sickla skiftet åkte vi indianer och vita som var bättre än jag minns den, grymt flow och med konstigt nog riktigt pigga ben ikväll som jag hade hela tisdagsrajden så kunde jag jobba med terrängen hela tiden. Grymt kul!

När rundan var över åkte jag hem och hämtade min långärmade cykeltröja, sen vidare till göteborg och mötte upp med grabbarna/tjejerna. Det var runt 25 cyklister som var där och drack öl. Själv tog jag en cola, återigen med tankarna på sub70 men även tävling imorrn.

Det var riktigt trevligt att stå och snacka vid göteborg ett tag, strax efter 22 rullade jag hem med ett smil på läpparna. Vilken förbannat bra dag det här blev tillslut!

4 års kalas för tisdagsrajd och solen skiner
Lite mingel innan det är dags att börja hoja som vanligt

Erik blev mer eller mindre påtvingad att guide'a en grupp men det gick ju bra
De tuffade på och verkade trivas i skogen, kände som ett rätt jämnt gäng
Modin glad uppe på gula
David kom på att han glömt nycklarna på jobbet, dvs både bilnycklar, hemnycklar och nycklar till butiken, men jag tror det löste sig
Mobilen strulade så jag råkade ta det här kortet, men eftersom motivet är så fint fick den va med här!



































Det var ett rejält gäng som samlades mitt ute i skogen på hellas högsta hällar
Fler folk..
Sen blev det mörkt, här strax efter a-trail
Man ska inte pysa ut luft ur däcken om man inte har koll på hur snabbt det pyser ut. Då får man pumpa!
Snyggaste hojen, lerig som fan men det syns inte eftersom bilden är så lerig. Bestyckad med en såndär läcker lampa med GRÖN lysande knapp. Matchande såklart =)
Afterbike på göteborg, nu var det lite mörkare men bilderna blev bäcksvarta.
Det kanske är dags att fixa en liten kamera att ha med i skogen och inte förlita sig fullt på iphonen? ;)

Andreas tog lite bilder också.. alla följande är hans

Aron ska alltid va ballast..
En del av fikande gäng gubbar uppe på hällarna i hellas
Glad var man, det går icke att förneka!



































Grymt bild andreas..  var tvungen att ta med den..



































Fler gubbar..
Precis när jag drog vidare från minglet på hällarna
Afterbike på göteborg.. vilken grym kväll det var..
Som sagt, bra uppslutning, bra cykling, grym kväll!
Fler bilder och RR's finns i happytråden för tisdagsrajden: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1709428/page=1

3 kommentarer:

DrGT sa...

Är det inte läge att förlänga kedjan med några länkar och kedjelås? Alternativt köpa ny kedja?

Anonym sa...

Seriöst. Vad är alla trikåer? Baggy och T tröja ser ju helt off ut.

/Eskil

STIZZE sa...

@gunnar, absolut. Men jag är lite pressad ekonomiskt denna vecka så jag har inte kunnat köpa ny. Kommer köra tävling idag utan storklingan.