lördag 13 augusti 2011

Cykelvasan klar med bra resultat

Jag är jättenöjd idag, även fast jag startade skitlångt bak, fick stanna två minuter och skruva fast sadeln, tappa kedjan ett par gånger och stannade i tre-fyra vätskedepåer för att fylla flaskan, lyckades jag slå personligt rekord med hela 2% närmare vinnartiden!

Nu är jag så däckad och slut på energi så jag orkar inte skiva mer. Full RR kommer imorrn eller övermorrn.

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Skruva fast sadeln??? Ska inte cykeln vara i toppskick inför tävlingarna?

DrGT sa...

Slarvigt med sadeln - gör om, gör rätt!

Varför var du tvungen att stanna 3-4 ggr i vätskedepå? Jag hade kört med två 0.75 liters-flaskor (en på ramen och en i ryggfickan) och det hade räckt i mål tillsammans en mugg vatten i farten vid varje kontroll.

Mikael S sa...

men vad fick du för tid då?

johan fintling sa...

Tjena! Det var jag som sa hej till dig ett par gånger längs vägen. Du måste ha cyklat snabbare än jag när du väl trampade, eftersom du kom om mig några gånger, men jag slog dig med drygt fyra minuter... Jag körde utan stopp med två 0.75 och tog, som DrGT skrev, ett par muggar i farten. Det räckte precis för mig. Så sluta stanna så får du en bättre tid... :)

STIZZE sa...

@Johan och Gunnar
Jag har ju såndär känslig kolfiberhistoria på 91g så jag var väl för feg med åtdragningen kanske. :)

Angående dricka så har jag en flaska med mig, 710mml om jag minns rätt. Och på ryggen har jag fullt med verktyg och gels, ingen plats för dricka. Jag hade ändå inte velat ha nån dricka där för det känns för tungt och klumpigt på ryggen. Jag har inga problem med att stanna i vätskedepåerna, jag är så pass långt efter toppstriden ändå och tävlar bara mot mig själv. Och stannar jag på varje tävling, alltså något sånär jämförbart.

@Micke,
Jag körde i mål på 3:35:59. Dvs vinnartiden * 1.28.9%, alltså 28,9% efter vinnartiden. Tidigare på långloppen har jag varit 33%, 32%, 31% efter vinnartiden, så jag tar in sakta men säkert!

@Johan fintling,
Ja fast jag cyklade troligen LITE för snabbt när jag höll låda med dig för de sista milen fick jag slåss mot kramper och var tvungen att rulla eller trampa lite lättare in tidigare. Men det var trevligt att träffas i spåren. Totalt kanske jag förlorade 2 minuter på vätskedepåerna, max..