onsdag 10 augusti 2011

Cateye Strada Wireless till crossen

Jag investerade i en cykeldator när jag var hos cykelspecialisten sist. De råkade ha en såndär snygg grön sak, och då blev jag såld såklart. Det är första cykeldatorn jag äger på 13 år.

Äntligen kan jag få ut max hastighet på rundan, tid i sadeln, längd på rundan. Men det kanske roligaste är max hastigheten, rullsnittet samt användning av aktuell hastighet för att kunna köra jämnare i en klunga när det är dags att gå upp och dra.

Det blir premiär ikväll, och test såklart om hur exakt den är jämfört med någon annans cykeldator som kör samma runda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ansträngningen som ska vara jämn i en klunga på landsväg, inte hastigheten. Går det lätt uppför blir det inte jämn klungkörning om man håller samma hastighet som om det går lätt utför. Hastighet (momentan, snitt och max) är nog de minst ointressanta sakerna man kan fokusera på när man cyklar...

STIZZE sa...

Jag håller med dig. Men säg att man ligger på platten, när jag tar vinden vill jag varken öka eller sänka hastigheten som föregående cyklist höll, och min ansträngningsgrad kommer ändra sig markant från när jag låg på rulle till att jag klyver vinden. Det är lätt att man ökar 3-4 km/h eller kanske släpper 3-4 km/h jämfört med cyklisten innan, och då blir det ju ojämn cykling i klungan. Det var så jag menade.

Om inte annat är det en fingervisning och rolig info att ha med sig efter träning. Det kan även vara mentalt skönt att veta hur långt man har kvar på en runda också.

jens sa...

du kör inte me pulsklocka o sånt?

STIZZE sa...

Nä jag kör inte med pulsklocka, puls är också opålitlig. Långsam reaktion på pulsen medans kroppen reagerar direkt på tempoändringar, vissa dagar är pulsen högre/lägre utan att det har någon större påverkan heller så det är lätt att lura sig, blodmängd, sömn etc..