söndag 28 augusti 2011

Crosstävling #1 blev en DNS pga kedjebrott

Björn i CK Valhall hade bjudit in mig tillsammans med ett stort antal andra cyklister + familjer i stockholm till en cross upptaktstävling på hans tomt ute på ingarö. Jag hade tvekat lite om jag skulle orka ställa upp efter finnmarksturen men eftersom jag inte körde slut på mig igår så skulle det nog kunna funka ändå så jag ställde mig in på att köra och gå upp tidigt. Ställde kl på 07:30 så jag skulle hinna byta till crossdäck på cykelcrossen.

Men när klockan ringde kl 07:30 kände jag mig grymt sliten av att inte ha fått sova ut och kört rätt hårt senaste veckan. Jag velade ett par gånger och snoozade till ~kl 8 och gick sen upp. Ute bara vräkte det ner med regn och eftersom jag skulle cykla 3mil till ingarö och inte ville stressa sönder benen ville jag starta tidigt.

Jag blev lite orolig för att bli sjuk utan regnkläder och meddelade först att jag ställde in. Men när hänvisningarna gick om att det skulle bli bättre väder snart och regnet faktiskt slutade ändrade jag mig.

Då var det stressigt helt plötsligt att byta däck, jag letade fram crossdäcken som inte varit på sen i vintras, grävde djupt för att hitta slangar och slängde på dom. Rullade sen ut kl 9:45, med ~2.8bar kan vi verkligen snacka om rullmotstånd på asfalten jämfört med 23mm och 5.5-7.0 bar som jag har med räserdäck på.

Jag rullade på ganska lugnt 25km/h snitt och han komma lite över 6km när kedjan fastnar och smäller till. Jag tittar ner och tror att den hoppat men där hänger den, av på mitten.. Och nån kedjebrytare hade jag ju inte med mig. Det var bara att gilla läget, plocka ihop den och ta sig hemåt.

Jag rullade i nedförsbackarna och gick i uppförsbackarna. 25km/h i snitt blev 11km/h snitt när jag väl var hemma runt en timme senare. På vägen hem mötte jag Vic som cyklade räser ut för att titta på och socialisera.

Jag missade crosstävlingen och sällskapet, men jag fick iallafall rulla av gårdagens långlopp lite. Nu kan jag göra annat än att träna/cykla idag och ändå få känna mig nöjd med det. Imorgon ska jag till GIH och göra lite tester med Mikael Flockhart.

Här skedde kedjehaveriet strax innan skurubron. Tur att jag inte hann komma längre iallafall..
Och tur att det är så mycket backar, för då kan man rulla i nedförsbackarna och ta sig en bit upp i uppförsbackarna med farten. Så tänkte jag först innan jag märkte att crossdäcken suger fast däcken i asfalten som sugkoppar, man kom inte långt när det började luta uppför..
Men visst blev det en grym dag... De hade det nog jävligt bra på crosstävlingen idag!
På köpet fick jag skavsår av allt gående med cykelskor på asfalt.

1 kommentar:

DrGT sa...

Cykelkedjor + Stizze ≠ Sant :)