måndag 27 maj 2013

En härlig helg!

I helgen har jag hållt mig borta från cykeln, jag hade en plan att dra ut på lördagen men så blev inte fallet. Jag klippte gräset och fick ett samtal om att åka till ikea vilket blev dagens uppgift.

Handlade nya handdukar och lite smått och gott. Men framförallt var jag där för att titta på ett nytt skrivbord till kontoret, jag behöver en 200x80cm bordsskiva men tyvärr har inte ikea någon sådan. De har 200x60cm vilket inte är djupt nog, jag får ont i axlar om jag inte har minst 70cm djupt skrivbord då jag lägger upp hela armarna på bordet.

Men de har en 220x80cm kombination i galant-serien, samma skrivbord(fast hörn) som jag har idag, det innebär två skivor som är skarvade med en stålram under sig. Den har jag tänkt att undersöka mer om jag kan modifiera ner till 198x80cm så den får plats på vårt kontor. Själva skivan är lätt att kapa, men det är frågan om jag kan kapa stålramen som den vilar på och sedan få ihop den igen.

Efter ikea blev det grillning med samma vänner som jag åkte till ikea med.

På söndagen visste jag att det skulle regna så cykel stod inte riktigt på schemat även om jag var sugen på förmiddagen, vi behövde göra annat och det var morsdag som vi åkte iväg och firade nästan hela dagen. Värmde lite rester på kvällen och la oss i soffan framför en film innan helgen var slut.

Så ingen cykling. Men nån timme programmering blev det. Jag ligger nu på stycket "dead code tell no lies", vilket innebär att man ska krasha system tidigt och logga felet. Om man låter en del av systemet fortsätta även fast något gått fel, kan den skicka vidare ett värde till ett annat system, eller en annan del av systemet, vilket få ett följdfel som är svårt att felsöka eller ännu värre, att det blir "permanenta" skador eller svårare skador att lösa. Hellre att när det inte gick som man förväntat sig, låta systemet krasha och skriva ut ett tydligt felmeddelande. Det vet jag av erfarenhet att en stor del tid läggs på felsökning av saker som borde vara enklare att förstå. Hann även med att kolla på 75% av Nove Mesto, Crosscountry World Cup:en som gick igår.. men jag fick se reprisen. Riktigt roligt att få se Emil Lindgren så mycket i bild!

Jag hade en fundering på att cykla till jobbet imorse men Karin väckte mig inte förrän hon skulle gå, och jag var lite zombie-aktig imorse, trots 9h härlig sömn. Bättre blir det i veckan! Imorrn lär jag cykla om det inte ÖSER ner med regn. Och onsdag. Men på TORSDAG, då drar vi till JÄRVSÖ BIKE PARK och cyklar downhill på öppningshelgen! Och på söndag ska jag köra Nya Långa Lugnet, nya långloppet i långloppscupen! =)


Fick mitt paket från Silva i fredags, en X-trail lampa som jag vann i samband med Cykloteket/Silva tävlingen, där jag även vann deltagarskap på Lida Loop! =)

Inga kommentarer: