onsdag 1 maj 2013

Fjärde dagen i sadeln!

Idag var en vilodag, trodde jag, hade jag bestämt. Men det blev det inte. Fast ändå lite, oplanerat även det. Men trevligt var det! Ronnie hade frågat om jag ville cykla idag men jag var sliten efter tre dagar och fyra pass, så jag sa att jag skulle vila och inte cykla. Sen hade Rickard sagt att han skulle cykla med Jonathan.

När jag vaknade upp med flera timmars skön sömn var jag pigg och ville göra nått med dagen. Jag ringde och kollade med Karin och hon skulle komma hem på eftermiddagen så jag hade tid att cykla, hon har varit bortrest sedan innan valborg. Sen ringde jag och kollade med Ronnie eftersom han frågat om jag ville cykla och jag hade sagt nej, men han kunde inte längre och hade andra planer. Då ringde jag och kollade med Jonathan och Rickard och de satt i bilen i höjd med Sickla och skulle bara in på fredells lite snabbt. 

Så jag slängde mig upp ur sängen, drog på mig kläderna, panik-tvättade hojen, avfettade kedjan och smörjde upp den, slängde i mig 1/4 pizza som frukost och fyllde vattenflaskan. Sen kom de förbi med bilen och hämtade upp mig, planen var att cykla ute på värmdö där Jonathan bor. Men på vägen till huvudplanen hamnade vi i cykelbutik, handlade en cykel till Jonathans dotter Julie som hon blev jätteglad för. Sen fick hon prova den, ramla, gråta, upp igen, och sen upp i lägenheten. Sen stansade vi ett framhjul, justerade en framväxel och bytte en länk på en kedja, innan vi tillslut kom ut i skogen. Typ 4h efter att jag blev upphämtad :) 

Jonathan hade hittat ett par riktigt riktigt fina stigar och mer ska det nog gå att hitta i närområdet, lite svårt med ihophängande stigar men det löser sig när han fått mer tid att titta runt i skogarna. En slinga nere vid vattenbrynet var helt galet grym, velodrom-kurvor, rötter, small singletrack precis intill vatten, och nedförsbacke mest.. Skitkul att sommaren äntligen är här och man kan få njuta av terräng igen!

Det blev 4:e dagen i rad för min del och cykling. På söndag blir nästa planerade runda, då ska jag, Ronnie och eventuellt Rickard ut och cykla. Det kommer bli från mig, genom hellas ut till hammarbybacken, sen vill jag cykla fram/tillbaks i sickla skiftet och sen kanske hästskon uppåt! Det var senast i augusti som jag cyklade ordentligt i dom skogarna, eftersom jag gick och skadade mig 2:a september 2012. Jag längtar...

Imorrn är det "test the best" i jönköping, se föregående tweet


Inga kommentarer: