onsdag 15 maj 2013

Nästa utmaning, Nya Långa Lugnet!

Härnäst på listan över massvis med härliga utmaningar denna sommar, står "Nya Långa Lugnet" som är Faluns nya långlopp i långloppscupen! Det ska bli jätteroligt att få köra ytterliggare ett för mig okänt långlopp(då andra halvan på billingen var ny för mig) och speciellt roligt att få cykla i skogarna där sveriges cykelmekka hör hemma. Falun. Lugnet. Mycket har man hört, men väldigt lite har man sett!

Såhär står det på tävlingens hemsida om banan: http://www.langalugnet.se/

"Banlängden är 61 km fördelat på 3 loopar. Start, varvningar, vätska, tekniska zoner och mål på Lugnet Arena.

Gamla Långa Lugnetbanan hade karaktär och rykte om sig att vara tuff, kuperad och "dala"teknisk, med stenar och rötter. Kuperingen finns kvar i samma härliga utsträckning som tidigare, även dalatypiska rötter och stenar förekommer men har i årets version blandas på ett bra sätt med tekniskt lättåkta partier. Klassikern Sundborns by finns kvar, med dryga milen kvar. Byn ståtar med egen speaker och vätskekontroll som förhoppningsvis ger dig både vingar och skjuts in mot målgång på Lugnet. Av Lugnets tre hyllade och lovprisade handgrävda stigar kommer du under årets Nya Långa Lugnet att träffa på två. Everytime She Smiles och Second Chance som båda, var för sig, är värda ett helgbesök i Falun.

Loop 1, 22 km.
Går till största delen på breda grusvägar på regementsområdet. Innan varvning passerar du under hoppbackarna och ner till stadion via de numera omtalade VM-skidspåren.

Loop 2, 15 km.
Börjar lugnt och fint med en kort asfaltsåkning och vidare upp i Lugnetterrängen för att avsluta med fartfylld utförsåkning på Jungfruberget.

Loop 3, 24 km.
Tar dig på 1993 års VM-spår och andra oupptäckta stigar till Sundborn Där väntar vätskekontroll, teknisk zon och speaker. På vägen tillbaka till Lugnet passerar du Carl Larsongården och bjuds på en sugande uppförsbacke som ger dig som fortfarande har pigga ben möjligheten att plocka placeringar medan du som ödslat energi får hushålla med krafterna. Kort innan mål är det dags för ytterligare en höjdpunkt, handbyggd stig nr 2, Second Chance, innan det bär vidare mot mål."

Inga kommentarer: