onsdag 15 maj 2013

Krockade nästan med cyklist igår..

Jag höll på att krocka med en cyklist igår. Jag cyklade på cykelbanan, han cyklade på vägen, vi var bredvid varann eller mitt framhjul var snarare i höjd med hans bakhjul och tre meter ifrån varann breddmässigt.

Plötsligt svänger han ganska kraft höger in på en väg som korsar cykelbanan, utan att signalera. Jag låg på bromsarna, svänga skarpt till vänster och fick nästan framhjulssläpp på gruset samtidigt som jag strök hans bakhjul. Han märkte ingenting, eller låtsades att inte märka.

Jag rullade på i kanske 20+ km/h och han lika så. Jag hade verkligen inte förväntat mig att han skulle svänga, eller att det skulle innebära att han skulle svänga in framför mig. Jag var fullt upptagen med att funderade på vad han gjorde på vägen och inte cykelbanan som var så bra på det stället. Det var t.o.m. en kostymcyklist så situationen kändes bara underlig.

Lärdomen då. Håll koll på allt och alla hela tiden. Blir jag fundersam på ett betéende, ta avstånd från objektet.

1 kommentar:

mikaelj sa...

Det går verkligen inte att lita på andra människor ute i trafiken. Det gäller att ha full uppmärksamhet hela tiden. Tråkigt men tyvärr så är många inne i sin egna värld och gör konstiga saker. :)