torsdag 16 maj 2013

Premiär på landsvägsdäck i år och strava KOM!

Idag är det exakt en dag mindre än en månad till vätternrundan. Och eftersom jag är anmäld till vätternrundan, i en sub8 grupp, var det liksom dags att göra premiär på landsväg. Alla jag pratat med som hör att jag inte kört landsväg än skrattar åt min utmaning. Själv är jag ganska avslappnad. Ja, det kommer bli tufft, ja, jag kanske inte fixar det. Men jag har en sån skön känsla i kroppen, för det gör mig ingenting om jag inte lyckas. Jag är glad ändå. Det är oerhört skönt att kunna ha den känslan. "det är bara ett lopp". "Det är bara cykel".

Självklart vill jag klara av det, och självklart gör jag vad jag kan för att lyckas med det. Och självklart känner jag ett ansvar mot de andra i gruppen. Men jag kommer inte tvinga mig till saker jag inte vill göra, bara för att optimera träning eller dylikt. Jag cyklar så gott jag kan, det jag tycker är roligt, jag försöker ta i och jag försöker komma i form.

Med det sagt, så drog jag ut efter jobbet och cyklade landsväg på cykelcrossen! Jag tog faktiskt den nya klassiska vinterrundan ut mot vissvass och hem via åvavägen och dalarövägen.

Det rullade på rätt bra idag men jag var inte alls med i gemet i början på rundan, svårt att hålla tempot då jag var ovan med så hårda däck och orolig för att köra ner i potthål. Vissvass-rundan har både hål, grusväg och massvis med dödsgrus på sig. Speciellt i början och vägen mellan vissvass och åvavägen.

Men jag satte fart in på första brakmarsbacken och lyckades hyfsat, rullade vidare och ganska snabbt kom vissvassbacken. Jag har inte riktigt koll på vart den börjar och satte fart lite väl tidigt, fick ingen bra fart med mig in i backen och kom inte långt på det, växlade ner nån växel för mycket men höll mig sen med bra jämn belastning upp för hela backen. Hyfsat nöjd rullade jag vidare.

Kom ut på slutet av vissvass och slängde upp crossen på axeln och gick över fältet, cyklade grusvägen på campingen ut mot asfaltsdelen av åvavägen. Där började dagens mål på strava, att göra så bra tid som möjligt. Jag hade redan 4:e platsen här.

Jag satte igång och körde bra först, sen körde jag hyfsat men kunde ha pushat mig hårdare. Efter ett tag så fick jag syn på en rygg som jag kämpade med att komma ikapp. Sagt och gjort, jag hälsade och han satte sig på rulle och hängde med hela vägen. Jag hade bra fart hela vägen och är nöjd med min insats till dalarövägen. Slog ner på tempot och han tackade för rullen och körde förbi. I slutet av dalarövägen var jag ikapp han igen dock och så samkörde vi lite smått. Eller jag drog några kilometer och han drog nån kilometer. Döddsskönt att sitta på rulle, vilken skillnad från att va längst fram. Hade nästan glömt!

Jag svängde av efter vendelsö in mot villakvarteren och satte fart på lite andra backar och sträckor.

När jag kom hem stoppade jag strava och kollade resultat. Mycket snabbare totalrunda trots att jagtagit det rätt lugnt generellt och kört ojämnt.

Men framför allt, min första KOM, King Of the Mountain på strava! Brakmarsbacken med typ 6sekunders marginal. Samt upp från 4:a till 2a på Åvavägen med bara 17sekunders från 1:an på totalt 18minuters cykling, snitt på 37.4km/h solokörning! RIKTIGT nöjd över det!

Länk till stravan: http://app.strava.com/activities/54538516

Innan rundan, riktigt cykelsugen men sliten p.g.a. dålig sömn

























Vädret var kanon!


























Vissvass likså..





















King Of the Mountain !

s

s

s

Inga kommentarer: