måndag 7 november 2011

Akta er på grusvägarna i Erstavik!

Nyligen blev en cyklist lätt påkörd på grusvägarna, men det kunde lätt varit mycket värre än så. Hans kompis som var bredvid när detta hände hävdar att bilisten gjorde detta medvetet, och båda vittnar om en snabb tutning precis innan bilen kör om och att bilen varvar upp motorn bakom dom, vilket inte direkt anses som normalt betéende i trafiken. Eller, tyvärr så är vi cyklister faktiskt ganska vana med onormalt betéende i trafiken.

Hur som helst, det är polisanmält och SVD har även skrivit en kort artikel om händelsen då de intervjuat Nacka polisen, denna kan läsas här.

Jag skriver detta för att många som läser, precis som jag, cyklar mycket cykelcross just på dessa vägar året om. Både sånna som pendlar och tränar finns i området. En person som gör något liknande anser jag som farlig och jag kommer definitivt kolla varsamt omkring mig ifall jag hör en bil på dessa vägar igen. Eftersom bommen är stängd vid skyttebanan mot ältavägen och bilen åkte mot detta hållet, tyder även på att bilisten har tillgång till nyckeln och sannolikt åker här ofta.

Drabbad person varnade också via happymtb: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1760788

Inga kommentarer: