tisdag 22 november 2011

Har jag blivit pendlingscyklist?

Jag cyklade till jobbet idag igen, mest för att jag glömt laddaren till batteriet där, ska ut och cykla ikväll och var tvungen att ladda det under dagen. Man kan ju komma på idén att bara ta med sig batteriet till jobbet och ladda, men det lät för jobbigt, så jag cyklade istället..

Det var skönt att cykla, jag börjar gilla det mer och mer det här med att cykla på morgonen, men det får inte bli för hårt. Eller det är klart att jag kan köra hårt, men jag skulle nog inte palla det varje morgon.

Jag går upp kl 06:00, äter frukost framför nyhetsmorgon på tv4 och klär på mig alla cykelkläder till kl 06:45 då vanliga väckarklockan ringer. Ett par minuter senare trampar jag iväg, jag tar det lugnt de första 150m, sen sprätter jag direkt i första backen. Kör ner slalom mellan några trappor vid sjöstadens sydvästra del nära hammarbybacken. Tar det lugnt igen tills jag kommer ut på vägen där jag sprätter på igen. Tar det lugnt vid en korsning vid statoil, sprätter på rakt fram efter den några hundra meter förbi luma.

Efter luma kör jag ut på stora vägen i sjöstan, hammarby allé tror jag den heter. Där trycker jag på igen och håller tempot hela vägen ut och upp för backen på slutet, tar det lugnt genom rondellen och svänger ner under skanstullsbron på södra sidan av årstaviken. Tar det lugnt förbi båtarna som är upplagda på land. När jag kommer ut från båtarna så sätter jag igång att sprätta igen i varje uppförsbacke längst hela årstaviken, det är mellan 5-30sekunders backar ungefär, gissningsvis. Sen rullar jag eller tar det lugnt utför eftersom kurvorna kan vara osäkra att möta folk i om det går för fort.

Jag är på jobbet på ungefär 15-20minuter, det känns som om jag fått någon slags träning även ifall det är en väldigt kort cyklingsperiod, knappast någon tabata intervall men behagligt ansträngande. Det är väl inte den typen av träning men blir råstark av direkt, men det behöver ju inte alltid vara målet med att cykla heller.

Det bästa är att jag är pigg när jag kommer fram, tar en dusch här på kontoret och sväljer första koppen kaffe i lugn och ro, först på plats förutom städerskan..

1 kommentar:

Anonym sa...

Pendla är king!

/Eskil