onsdag 16 november 2011

Väggad på monark vid lunch

När jag klev av kände jag mig vimsig, benen skakade när jag slutade trampa, pulsen hade dragit upp i höjden redan första minuterna.

Innan vi börjat vägde vi mig, 68.3kg, det kunde inte stämma så vi kontrollmätte och det stämde. Så lite har jag aldrig vägt, eller inte sen jag gick i typ 8:an iallafall. 68.0kg må vara min matchvikt, men denna vikt var av fel anledning.

När vi drog igång slog pulsen upp snabbt som sagt, jag kände mig inte heller jättestark men det kändes bättre än vad pulsen visade. Efter ett tag dog dock dom förhoppningarna också. Det började kännas riktigt jobbigt. Och eftersom jag körde passet på SRM-cykeln och den är brutalt oförlåtlig när man tappar kadens tappade jag kadensen mer och mer, många många gånger var jag bere och vevade på 62kadens innan jag fick ställa mig upp och dra igång den.

Tyvärr är den inte heller lika lätt att få upp kadensen på som monark utan det tar tid och kräver mer kraft, så känns det iallafall. Jag började passet på 102 kadens, sänkte snabbt till 97-98, höll det inte länge innan jag började dala. Sen nådde jag 80 kadens som bäst resten av passet men många långa minuter runt 70 kadens.

Micke satte på masken för att mäta syreupptaget, det var helt normalt.Vilket betyder att det är musklerna som inte orkar med, efter lite intervjuande om min kost de senaste dagarna(tillsammans med min magsjuka förra veckan) var det ganska uppenbart att det handlade om energibrist.

Yoghurt och macka till lunch igår, lite bjudgröt på concept store till middag igår, knappt nån frukost imorse och dödspasset så sent som 12:20 utan mer energi innan gjorde att glykogennivån i musklerna tömdes väldigt snabbt.

Till nästa pass gäller det att ladda ordentligt med maten så får vi se vad det gör för skillnad. Jag har fått med mig ett dokument om kostintag vid idrottande och har skummat igenom den på vägen hem men läst igenom de partier micke markerade åt mig mer noggrant.

Nu har jag ätit en extra stor tallrik mat, köpte även en snickers och hoppas att jag återhämtar mig snabbt. I framtiden blir det bättre koll på intaget, tänk om det helt och hållet är energibrist som gör att jag slåss så mycket med dessa pass?

Inga kommentarer: