onsdag 30 november 2011

Ny styrlinda till SuperX'en!

För ett par dar sedan gick jag förbi cykelspecialisten på långholmsgatan för att hämta upp en riktigt grym styrlinda, nämligen Lizardskins DSP 1.8mm linda i svart utförande. Denna linda har riktigt bra grepp, precis lagom tjocklek angående padding kontra mina ganska korta fingrar och är glansigt snygg.

Kvällens projekt blev att byta lindan, och det är första gången jag gör detta från scratch. Innan har jag enbart lindat om halva lindan efter att ha bytt position på hoodsen tidigare, den gången gjorde jag om det flera gånger utan att få till det perfekt.

Men idag så lyckades jag på första försöket, på båda sidorna, på första försöket! Jag är lite stolt ändå, detaljerna lärde jag mig rätt snabbt ändå alltså. Eller ja, helt perfekt var det inte, första lindan borde jag börjat 0.5cm över kanten, 0.2mm blev inte tillräckligt marginal för att få en perfekt brytning, men det syns knappt så jag nöjer mig där för tillfället!

Första tog jag bort den gamla lindan

Sen ändpluggen, grymt snygg men tung. Om jag använder plastpluggarna som kom med lär jag spara rätt många gram, men det estetiska är för snyggt för att jag skulle vilja göra detta.

Denna linda är det alltså som ska på, rätt "klibbig" men inte för mkt. Jag kan dock tänka mig att denna är grym att köra utan handskar med.

Färdiglindad och fin, jag blev grymt nöjd!

Här är gamla lindan, som ni ser att jag lindat rätt fult rund hoodsen.. Nya lindningen blev mkt bättre!

Detta är förpackningen för eventuellt intresserade, detta är samma linda som Cannondale p/b Cyclocrossworld.com använder.. "50g... includes plugs"

6 kommentarer:

Jonas l sa...

Klankar du ner på Cykelspecialisten som lindat första gången? ;)

STIZZE sa...

Neet är ju jag som lindat om halva av den gamla när jag flyttade om hoodsen på styret :)

STIZZE sa...

Du kan klart och tydligt se på gamla lindan hur jag dubbellindat strax innan hooden. Det blev en bulle där vilket var oskönt när man höll i bocken, men med nya lindan och lite mer erfarenhet var det lättare att vara noggrann och veta vad jag behövde koncentrera mig på :)

Eskil sa...

Bort med de där pluggarna. Det är so lock ons, AJ AJ!

jens sa...

grymt skön linda, den har bara ett enda minus, att den slits väldigt fort. efter en kort säsong me sparsamt cyklande så blev det hål igenom yttersta lagret, där man satt me händerna mest, så det vita under kom fram.

STIZZE sa...

Eskil, nej det kommer inte hända. Jag är för kär i det gröna temat på hela hojen :)

Jens, jag har hört det med. Men då får man ju byta... :)