onsdag 2 november 2011

Package has arrived #3

Nu har veckans tredje paket kommit, ett par Shimano MW81 vinterskor. Lite irriterande var det att inga klossar kom med, hade jag vetat det hade jag självklart beställt ett par också. Jag får fånga upp det på Cykelspecialisten samtidigt som jag hämtar ut nästa paket. Kommer det imorrn kanske?

Jag blev glatt överraskad av skorna, storlek 43 medans jag normalt har 41(i s-works skorna) och det känns som ett bra val. Jag tog på mig mina tjocka ullstrumpor och det var hur skönt som helst och fanns luft kvar i skon. Visst sitter den långt ifrån lika tight och "bra" som s-works skorna i rätt storlek men det är knappast prioriteten i -15 grader heller. Varm och torr från yttre kall väta är målet.

Nu är frågan om jag behöver riva ut den limmade innersulan för att tejpa igen eventuellt hål vid klossen. Jag ska höra mig för på happy angående detta, skon är trots allt väldigt vanligt.

Materialet kändes vettigt, själva strumpan som omsluter fotleden kändes också både värmande och skön. Det kommer bli kanon det här, vilket uppsving från att köra med sommarskor som förra vintern! Redan nu så har jag ökat min vinter bekvämlighet massvis med procent. Nästa steg i vintergarderoben är jacka, bibs och vantar. Jacka är nog det mest akuta, bibsen klarar jag mig rätt länge till eftersom jag har ett par överdragsbyxor.


5 kommentarer:

frazzes mtb sa...

fick mina för ett par veckor sedan och dem är riktigt sköna att cykla med bra köp. Tummen upp!

STIZZE sa...

Ja dom verkar riktigt stabila, neopren-överdrag på dom där så är man hemma sen. :)

Fick svar på min fråga nu också, man behöver inte slita bort den limmade innersulan för att silvertejpa igen hålet där klossen går in.

Anonym sa...

Hur tänkte du när du trodde att det skulle ingå klossar?!
Det finns ganska många olika pedalsystem, tycker du att det borde legat med ett par klossar till alla olika, eller verkar det rimligt att man får med klossar när man köper pedaler och har man extra behov köper man dem löst ;)

Fredde sa...

Jag har Mw-80 och det finns en lös innersula, resten är sytt i skon och går inte att ta bort. Har inte haft problem att varken de eller föregångaren läcker. Är det samma modell du har?

Kanonsko!

STIZZE sa...

@Anonym, nä det är väl inte självklart direkt. Snarare så att jag inte tänkte på det när jag beställde.

@Fredde, det är inte exakt samma men jag vet inte vad som skiljer dom åt. Enligt Rock på happy(kbck) ska de vara täta så man behöver inte tejpa dessa skor. Annars på t.ex sommarskor så läcker det ofta in från undersidan om man inte tejpar.