måndag 18 april 2011

Förhandstitt på VENGE!

Jag drog ut på en landsvägsrunda efter jobbet idag i den sköna solen. Tanken var att köra 60min distanstempo men direkt ca 500m från mitt hem fick jag en cyklist på rulle, jag ökade tempot lite grann och hoppades på att det var nån cykelkorgscyklist med barnen på pakethållaren, men kvar satt skuggan mot mitt bakhjul. Jag ökade tempot lite till och han satt kvar även om han fick släpp ett par gånger, jag beslöt mig för att acceptera att  det blir nån blandning av G1/G2 tempo, dvs ganska hög intensitet men inte så pass hög att jag drog på mig mjölksyra, och att han fick sitta på rulle om han ville. Vid en backe vid hellas gick han om och hälsade, och meddelade att det var hans tur att dra. Och där gled jag in på hans rulle och fick köra cykelkorgstempo hela vägen in i älta tills han vek av in mot västra delen av kolarängen. Samtidigt bestämde jag mig att skita i distanstempo helt och ökade istället, det blev inte jättemycket mjölksyra men ibland dök den upp, jag snittade nånstans över 30km/h totalt på rundan som bara tog ~40minuter, i vintras cyklade jag denna runda på strax under timmen ganska exakt och då tog jag i mer än jag gjorde idag.

Nu kommer vi till det spännande ämnet och det som faktiskt ämnesraden i denna bloggning handlar om. Jag åkte förbi cykelspecialistens nya butik i hammarby sjöstad som ligger ~300m från min bostad och dörren va öppen. Jag tittade in och fick syn på David och Patrik där inne tillsammans med massa specializedfolk och byggfolk. Dom såg mig och kom ut och snackade, sen fick jag komma in och knata runt där 5-10minuter och glo. Vilken butik, det kommer bli KANON det här! Grymt fräsh lokal, bra mekaniker/säljare, kvalitécyklar och tillbehör, och dom har lovat att serva mina Cannondales också. =) Men vad mycket man fick höra om vad man cyklade på och vilka kläder man hade på sig, jag klev ju in i Specialized-nästet med 2 eller 3 säljare(?) i full CANNONDALE FACTORY RACING TEAM kläderna och parkerade min CAADX bredvid butikens ballaste hoj, utan att jag märkte det, så det kanske inte var så konstigt... ;) "ursh", "blä.." "VI har kvalitécyklar...." och 4-5 till kommentarer haglade, men jag vill tro/hoppas dom var med glimten i ögat såklart :) Patrik och David fick försvara mig redan innan jag ens entrade butiken, haha :)

På mitt varv i butiken fick jag se många läckra cyklar, diskar, montrar och tillbehör. Det kommer som sagt bli KANON för grabbarna och jag önskar dom all lycka till med butiken. Speciellt hoppas jag att dom får igång provcyklingen ordentligt och att många faktiskt utnyttjar denna otroliga möjlighet. Det är ett grymt bra verktyg för att få fler att börja med cykling då de får får en push i rumpan med grym service vid första besöket med erbjudandet att de kan prova cykeln i riktigt roligt terräng direkt runt hörnet. Och att få folk att börja med cykling, det brinner jag för, ju fler cyklister ju fler vänner i skogen/på vägarna och det är ju bara roligare!

Men åter till förhandstitten.. Där bredvid min cross stod det en rätt ball hoj i en upplyst monter, jag kände inte igen den först och kopplade inte vad det var utan spanade istället in den gula tarmac'en som hängde ett par meter bort. Men så påpekade Patrik att hojen framför min cross var vengen och att jag troligen var en av dom första i europa som fått se den i verkligheten än så länge! Och visst var den ball, imorrn ska den visas för pressen inne på cykelspecialisten och dom kommer bli glada av att få glo noga på den, med annan lackering än de man sett på mclaren versionen, så var den fortfarande riktigt ball. Jag fick bara ta en bild på en detalj av cykeln, inte hela.. Men eftersom grabbarna ville slå mig, och lyckades med några minuter, med att lägga ut den på nätet får jag väl även länka till helbilden på deras facebook utan att bryta överenskommelsen. Gå in och "gilla" cykelspecialisten på fejsbook nu gubbar och gummor! :)

Specialized Venge Dura-Ace
Jag måste även tillägga att jag är oerhört intresserad av att se vad Cannondale kan kontra med, även de kommer lansera ny landsvägshoj som jag fått veta namn på men jag vet inte om det är officiellt så jag tänker inte riskera att läcka. Den kommer bli grymt intressant den med!

TILLE, är du venge-kåt nu? Har du hittat köp-knappen än?

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Eftersom jag har fått ett mail till pressträffen antar jag att även jag kan gå dit i morgon!!...

STIZZE sa...

Det tycker jag att du ska, det kan va värt ett besök! :)

Johan Andersson sa...

Fast annars kan man ju gå dit vilken dag som helst :o) Går ju förbi där varje dag jag hämtar/lämnar Atle.

STIZZE sa...

Men vengen står bara där imorrn, sen åker den vidare till nån annat ställe för uppvisning..

Tille sa...

Då får jag väl kika förbi och kolla idag.