onsdag 13 april 2011

Hellasrajd med Cykloteket

Jag åkte och cyklade lite med Clive och Pumpen från cykloteket som idag bjöd in för vem som helst att komma och cykla. Jag märkte på plats att det mer var inriktat för de som nyligen börjat cykla eller inte har tränat något på länge om det så är flera år eller bara ingenting alls på hela vintern.

Det är ett mycket trevligt initiativ tycker jag, att ta lite ansvar för att få igång folk att cykla och finna sporten mountainbike. Jag tror att det är just i början som folk behöver lite draghjälp innan dom kommer in i sporten/aktiviteten och börjar förstå själva vart, hur, när de ska/kan cykla etc. Hade jag t.ex inte funnit happymtb och deras rajder så tror jag inte att jag hade fastnat för cyklingen igen. Med hjälp av tisdagsrajderna och rajderna i övrigt som man kunde hänga på eller arrangera själv på happymtb fick jag sällskap och många goda cykelkontakter.

Tempot idag blev som misstänkt väldigt långsamt, t.o.m så långsamt att terrängen blev svår för att man inte hade momentet med sig överallt och det kombinerat med race king och lera var det svårt att ta sig fram på en del ställen.

Och en pinsam men skön sak, det där missljudet som jag upplevde i hammarbybacken upplevde jag idag igen, och precis när jag gav upp och inte vågade cykla mer och kastade in handduken för att åka hemåt upptäckte jag vad som var fel. Vajern från framväxeln gick in i bakdäcket när bakdämparen flexade, så att det lät typ som när man va liten och satte in ett kort in i ekrarna! Jätteglad över att det inte var gängerna/packning eller liknande vid bakdämparen som tagit stryk så cyklade jag tillbaks till gänget.

Vi gled runt genom sickla skiftet fram och tillbaks i damtralla-med-cykelkorgs-tempo, men det var som vanligt grym cykling. Sickla skiftet och hellas är förjävla rolig att rulla runt i oavsett om det är träning eller rent nöje man är ute efter, det kan liksom inte bli fel!

Samlingen var vid HBB

Tyvärr blev det inga skogsbilder, men ute på gruset var kameran framme

Här har vi gruppetto

Grabbarna i mitten

Och så var vi klara och tillbaks vid HBB

Tack för rundan, jag dyker säkert upp nån mer onsdag om jag är sugen på återhämtningspass eller lyckas få med nån polare som vill prova på mtb..

Inga kommentarer: