måndag 25 april 2011

Hellasrajd med en SM-guld cyklist

Nej, det är inte da pef eller jonas jag tyder på även om även dom var med på rajden, utan det var Fredrik Modin som bland annat tog SM-guld 2005. Sen dess har han dock slutat med tävlandet i mountainbike och jobbar istället åt Specialized.

Såhär gick det till, jag kom direkt från kringelloppet i södertälje och tänkte svänga förbi cykelspecialisten/specialized concept store och köpa ny slang inför kolmårdsbiken. Väl där fick jag veta att de skulle ut på en rajd vid 17:30, jag var lite skeptisk först även om det skulle bli kul då jag inte träffat min sambo på några dar. Samtidigt så hade jag två tävlingsdagar i ryggen och ett tungt långlopp kommande dag. Men när jag fick veta att hon inte skulle komma hem förrän sent blev jag sugen, och ingen utav denna helgens tävlingar är prio-tävlingar rent prestationsmässigt så om jag skulle va stum till kolmårdsbiken berörde mig inte så mycket. Cykel skall cyklas med glädje och i mängder! Och som Fredrik senare sa, om inte annat så får jag bättre träning i mängden även om långloppets resultat inte blir ultimat, om man vilar inför för många tävlingar så förlorar man istället träning i långa loppet.

Så jag drog iväg och körde med grabbarna. De hade en varsin Specialized med sig ut i skogen, alla tre var testcyklar från butiken. Vi bytlånade cyklarna hejvilt och jag fick prova på Epic 29" och Epic 26", både var riktigt bra cyklar. Just för hellas så är dom bättre cyklar än Scalpelen då de sväljer otroligt mycker mer terräng, Scalpelen är ju mer en XC-raket och på det territoriet är det inget snack om att jag skulle välja Scalpel alla dagar i veckan. Sen var jag lite skakis angående brain-dämparen, när den utlöste kändes det exakt som jordens fetaste genomslagspunka, om och om igen.

Men jag blev faktiskt riktigt impad av speciellt Epic 29", man kunde bomba på utförs hur jävla galet och snabbt som helst, och blankt fan SKITA i hur terrängen såg ut. Det gick så fort och tog ingen energi alls, helt galet kul. Samtidigt kändes terrängen under sulorna lite väl lite, det är inte heller jättekul att bomba ner för de grövsta terrängerna hellas har att erbjuda och känna av terrängen som om det vore vilken rotstig som helst. Värre/tyngre var det uppförs. Men en grym cykel var det, den gjorde sitt jobb helt klart.

Inga kommentarer: