söndag 13 mars 2011

2x20 och tabata utförd!

Nu har jag kört 2x20 intervall på min uppmätta tröskel 240w. Pulsen är helt fucked up jämfört med aktivitusbesöket, jag toppade på 160puls idag och det var minst sagt jobbigt de sista 5 minuterna på sista intervallen, enligt borgskalan ligger jag perfekt. Medans pulsen borde vara mycket högre, instruktionen är att inte gå ÖVER 185 puls, helst inte heller 180 puls. Men ungefär där uppe bör den vara också, och 20 pulsslag är extremt lågt. Jag börjar misstänka att pulsmätaren till monarken skiljer sig från polars pulsmätare som jag använda hos aktivitus..... Men vad vet jag om sånt där egentligen. Oavsett så oroar det mig inte, jag känner med hjälp av borgskalan att träningen ligger på perfekt nivå, tungt och vidrigt.

Efter 2x20 passet tog jag 15min aktiv vila och sedan var det upp igen för en tabata. Det var första gången jag kör en tabata och det var tungt, men inte lika vidrigt som jag fått för mig att det ska va. Jag la belastningen 100% över min FTP, dvs 480w på 100 kadens.

Sen blev det stretching och lite situps på köksmattan. Nu ska jag vila ett par timmar och eventuellt ta mig ut för ett litet skogspass på ~60min uppe på traktormakt. Vi får se om det blir av, bara om jag är sugen..

Inga kommentarer: