tisdag 1 mars 2011

Premiärtur på Scalpelen! Vilken DRÖM!

Så nu är jag tillbaks från premiärrundan. Och sammanfattat, VILKEN JÄVLA CYKEL!! Den levererade långt över förväntan, ÄVEN fast jag är osäker på sadelhöjd, styrets position, lufttrycket i leftyn och växlarna behövs justeras/köras in. Men det är ju fullt normalt att man behöver ställa in cykeln såklart... men oj, vilken dröm det här är. Det GÅR att köpa sig snabb på cykel, Cannondale levererar!

- Cykeln är så hemskt mycket smidigare än 2010 års modell, Medium vs Medium.
- Sittställningen är mer upprät på 2011 jämfört med 2010, om jag gillar det vet jag ej, men det kändes rätt skönt men väldigt ovant då jag bara kört på otroligt rejsiga cyklar.
- Sittställningen ger mer kontroll i stöket, det är fortfarande ganska rejsig sittställning jämfört med många cyklar.
- Cykeln är mer än 1kg lättare än 2010 årsmodell, scalpel 3(med nästan full xtr) 2010 vs scalpel 2 2011.
- Cykeln är mycket rappare än 2010 årsmodell, om det är vikten eller har med geometri/styvhet kan jag inte svara på, men det är en KLAR skillnad.
- Lockouten på styret var riktigt smidig, över förväntan så den kommer jag få användning av vilket jag inte trodde. "Det är ju bara 10cm bort" argumenterade jag tidigare, ja fast man har inte tid att släppa koncentrationen på stigen ofta. De där 50g vinner man tillbaks i säkerhet och mindre stress och att dämparen kommer bli låst oftare än utan lockout.
- Jag upplevde bakdämparen som bättre, kan dock bara vara inställningarna cyklarna imellan. De tre olika lägena på den var riktigt sköna också, man känner klar skillnad mellan alla tre vilket är mycket positivt.
- Förutom att växelreglaget behöver ställas in så märkte jag stor skillnad shimano xtr från 2010 jämfört med sram x0 2011 som jag har nu. SRAM spöar skiten ur XTR i känsla, man trycker på knappen, får ett klart klick och riktigt snabbt har man växeln i, den var förvånadsvärt förlåtande när växlingar sker under belastning också. Riktigt fint, vettifan om jag går tillbaks till shimano igen, blev glatt överaskad!
- XTR pedaler vs Crankbrothers Eggbeaters... vikt, ja där vinner eggbeaters, men XTR pedalerna hade sån jävla känsla, och man sitter helt perfekt i pedalen vilket inte kan sägas om eggbeaters pedalerna efter de använts ett tag. Klart värt viktförlusten.

Jag kommer nog komma på massvis med mer fakta ju mer jag får cykla på den, det får bli på bloggen framöver! Tyvärr har jag inte hunnit topsa cykeln åt er, heller inte ta några särskillt bra bilder. Mer bilder kommer så småningom, imorrn ska det inhandlas en momentnyckel och skiftnyckel så jag kan montera vattenslangen i kökskranen och få cykeln ren och fin till några bilder!

Så länge får ni hålla er med de här bilderna!

En såndär mekaniker.. Som ni ser ganska högt styre, med tre st brickor som går att ta bort.
Så fin blänkandes i mekstället!
Här syns styret klart och tydligt med sin lilla riser, och alla monterat på ett fäste på styret.. snyggt!

6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Grattis.... Även fast jag tror att en del av den finfina känslan låg i min behandling av den igår ;o)

STIZZE sa...

Ja den kändes ordentligt insmord!

Anders/Stereo sa...

Ser grymt fint ut det där!

Nu är det inte länge kvar till jag kryper ur vinteridé och låter dig cykla ifrån mig så det bara sjunger om det på den där racern.

Lowriser är inget att skämmas över för övrigt, snyggt säger jag.

STIZZE sa...

Ja, jag kunde nästan hänga på i arons tempo igår. Han körde ifrån mig på ren teknik och skicklighet på sista turen genom traktormakt, men lite tidigare under kvällen höll jag ganska bra rulle även fast det var lite småtekniskt. Blir en jävla massa tunga intervaller bara, han har inte liite grym teknik den guben.

Ja men vafan, nu är det dags snart anders, med lite blå/gröna med afterbike-öl i solen! Kommer bli grymt, och jag saknar dig vid min sida :)

Jag funderar på att ta bort de tre brickorna, skaffa negativ lutning på styrstammen, och rakt styre!

Anonym sa...

tänk på att det går lättare med den nya hojen också därför att du haft grymma sparringpartners på crossrundorna så du är starkare än någonsin (monarken har väl varken gjort till eller från);-)

abuselma

STIZZE sa...

Robert, crossrundorna har ABSOLUT gjort sitt arbete på min form, det förnekar jag inte ett dugg. Men vi får nog säga 50/50 mellan cross och monark om man ska vara lite diplomatisk. :) Tack för tempoökningarna i vinter, men vi är inte klara än!