tisdag 29 mars 2011

Nu kan man cykla ordentligt i skogen!

Det var tisdagsrajd idag och jag bestämde mig igår om att det var scalpelen och skogen som skulle besökas. Och vilket grymt val det var! Lite snöpligt att Johan fick cykla ensam, men hade jag inte cyklat skog så hade jag ångrat det, för det var skitkul! Nu börjar barmarken visa sig på massvis med ställen och långa sektioner. Det är fortfarande massa snö på några ställen men nästan överallt kan man ploga sig fram eller trampa igenom med lite fart, att söka sig högt verkar vara nyckeln till bra spår!

Vi körde HBB - Sickla skiftet - Gula - Två tornen - Rickards tabbe - Sickla skiftet - HBB. Det är en rätt vanlig tisdagsrajd nu på vintertid när det är begränsat med vart man kan cykla, men två tornen var en riktig höjdare och en lite otippad sådan!

Det är så jävla skönt att idag återigen fått det bekräftet hur bra scalpelen är, trots 2ton tunga downhill däck så skjuter den iväg som ett spjut när man trycker på. Och vilken skillnad det är på mig nu jämfört med mig själv i höstas när gamla scalpelen blev stulen. Jag kan stå upp och trampa skitlänge nu, det kunde jag knappast göra förut, och jag återhämtar mig mycket snabbare nu än tidigare. Jag kunde knappt sitta ner och trampa stundvis förr. Självklart har det mycket med utmattning att göra och att jag på den tiden alltid slet ut mig snabbt eftersom det gick att cykla skitfort överallt, det var inte snö-sorbet som bromsar upp så att man behöver ta det lite lugnt i kurvorna som nu.. Och förresten så kan jag ju inte cykla, men jag håller på att lära mig eller hur var det?

Helt klockrent var det att hoja idag iallafall, nästa vecka efter helgens värmebölja kommer göra mirakel också, det kommer vara hur fint som helst till nästa helg i skogen! Nu är det dags att fylla upp tisdagsrajderna med folk, våren är här, barmarken är här! Fram med höstdäcken och kom ut och trampa med oss!

Men det var fan kallt att stå i 15minuter vid HBB och vänta på andra, nu minns jag varför jag alltid kommer prick eller en minut över halv annars.. ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte direkt avundsjuk på synen där bakom, med all snö..
Här i Småland har vi inte någon som helst snö kvar och det är så jäkla gött!

STIZZE sa...

Jo fast, det där är ju en skidbacke i bakgrunden så det äe lite speciellt :) vi har imte så mkt snö kvar på andra ställen :)