onsdag 30 mars 2011

Vilken härlig dag!

Vid 16 tiden drog jag iväg på upptäcksfärd. Jag var i första hand ute efter en reflexväst och jag ville ha en snygg sådan om det gick för sig. Första stoppet var hos cykelspecialisten varpå jag även passade på att reklamera växelreglaget på scalpelen, den vill inte trigga i de tyngsta växlarna på kassetten. De övriga växlarna slår den i blixtsnabbt, såpass att jag blev och fortfarande är mycket imponerad jämfört med hur shimano xtr från 2010 fungerade. Jonas på cykelspecialisten beställer in nytt växelreglage och reklamerar det gamla när det nya kommer, så slipper jag strula med att lämna in hojen redan nu, smidigt och bäst för alla inblandade!

Tyvärr hade de ingen reflexväst så Patrik slog en signal till cykelcity som inte heller hade någon väst tyvärr. Ett tips från happy var att norvelo på vanadisplan skulle ha riktigt snygga och aerovästar så jag åkte dit men dom höll på att bygga om och västarna var nerpacketerade. Vidare till cykloteket slog jag jackpot, eller iallafall blev jag hyfsad nöjd. De hade en reflexväst som såg ut som faan, men den gör sitt jobb. Det blev storlek XS för mig som normalt har storlek M, bara för att få den så tight som möjligt då modellen tyvärr var jävligt lös och fladdrig. Sen kom jag på att min handpump är sönder och jag kan ju inte cykla 200km, eventuellt ensam, utan att ha en pump. Sen kom jag på att 200km är jääävligt långt för mig, så lite fusk i form av enervit, om det så bara hjälper placebo effekten, vore något positivt. Så jag slog i på stort och köpte den dyrare sportdrycken, en pre-gel som intas kvällen innan eller på morgonen, samt två flytande gels att ha med mig på turen.

Sen fick jag hälsa på pumpen också, jag såg han redan när jag gick in men jag ville inte störa då han hade kund. Väntade ett tag i butiken för en chans för att säga hej men det där kundbesöket drog ut på tiden, när jag gav upp och gick för att betala så blev han precis klar när jag skulle gå ut genom dörren. Men det var trevligt att hälsa och "få ett ansikte", även om vi båda kände igen varann från diverse bilder på nätet/bloggar.

Sen drog jag hemåt till min kära sambo som varit ledig och städat i lägenheten! Vi handlade pizza och satte oss ner och myste i soffan, öl fanns också till förfogande.. Och med sån härlig uppladdning var det svårt att sätta sig på monarken, speciellt eftersom jag har känningar i knät sen gårdagens pass. Jag övertalar mig själv att det bara är gott om jag vilar idag, så kör vi imorrn istället!

Och min beställning från CRC packades inom en timme att jag lagt beställningen, och sen gick den med posten på kvällen och jag har fått kolli-id. Så jag känner mig rätt säker på att den dyker upp imorgon, det har lämnat CC och har sorterats i Örebro redan kl 18:35 idag, gissar på att den kommer finnas på Klara(heter det så?) imorgon bitti runt 5-tiden, och på mitt lokala uthämtningsställe tills jag slutat jobbet! Mumma!

Denna skönhet spanade jag en del på idag..
Och den här, undrar hur det skulle kännas att prova tempohoj?
Och så min nya eminenta och dödscoola reflexväst! ... hmm, jag behöver nog klippa topparna lite tror jag?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde du inte fotat flickvännen i reflexväst någon annanstans än på muggen?

;)

STIZZE sa...

Det är ju jag shitfejs :)