onsdag 2 mars 2011

Cykelspecialisten och Cannondale!

Som de flesta inte kunnat missa är jag grymt nöjd med både Cykelspecialisten och Cannondale, båda parterna har skött sig ypperligt, de har byggt upp ett stort förtroende och jag rekommenderar dom starkt till alla som känner sig sugna på ny cykel.

Jag hade redan ett stort intresse av Cannondale innan jag fick kontakt med cykelspecialisten. För er som läste min blogg sommaren 2010 vet troligen om att jag besökte flera cannondale leverantörer i stockholm, och kanske stötte jag på fel säljare på de andra ställena, eller så stötte jag helt enkelt på rätt personal på just cykelspecialisten. Men intrycket var överlägset, Patrik(da pef) satte standarden på professionalism hos en säljare. Lätt att snacka, ärlig i sina åsikter, åsikter uppbackade med egen erfarenhet och djup kunskap om vad han pratar om, rekommendationer om det han själv tycker med en vettig förklaring, samtidigt som han låter mig som kund göra mina beslut helt utan argumentation för det ena eller det andra när valet väl är gjort. Redan där var jag fast, men sen har de andra i butiken också visat framfötterna och med lite mer insikt så ser jag nu hur de kompletterar varandra, ett riktigt grymt team med andra ord.

Angående Cannondale, så var jag som sagt redan "fast" sen tidigare och hade bara en skön lugn känsla i kroppen när jag tänkte på Cannondales. Jag hade redan två st hardtails hemma även om de var uråldriga, och dessa cyklar hade tjänat mig väl även om de sjöng på sista versen och båda var i fel storlek för mig numera. När jag kollade upp cyklarna så fastnade jag för Scalpelen, en Flash var också intressant men jag bestämde mig hyfsat tidigt att jag ville prova köra heldämpat då jag aldrig gjort det tidigare. Diskussionen när jag letade efter cyklar gick även in på Specialized och Trek, men även fast de såg riktigt fina ut och bevisligen är fina cyklar, så kunde jag inte slita ögonen från Scalpelen. Det handlar om den där förtroendekänslan som stärker självförtroendet på sadeln, den som får än att göra det där extra tramptaget som tar än över det där hindret eller förtroendet att lägga cykeln ner och ta sig igenom en snäv kurva i full fart, dvs känslan och cykeln som får än att överträffa sig själv i hur långt man kan pusha sin egen gräns.

När cykeln levererades var det som att lära sig cykla igen, att gå från ledbruten hardtail till livspumpade full suspension. Jag märkte stor skillnad i min hastighet och jag märkte en otrolig skillnad i hur kroppen reagerade, hur den inte blev uttröttad lika snabbt, att bränsle/energi sparandet var högt samtidigt som farten och kontrollen att åka framåt vad hög. När jag sedan fick strul med scalpelen var det inget snack om att det gick på garanti. När helvetet brakade lös och cykeln blev stulen, fick jag en rik och god medkänsla av inte bara happymtb, mina cykelvänner, familj och släkt, utan även från cykelspecialisten och cannondales nordiska säljare Per Öivind Dalen. Per beklagade djupt men hjälpte till att stöldmärka cykeln till varje nordisk cykelbutik, så att den skulle upptäckas som stulen ifall det lämnades in på service nånstans. Och eftersom detta tog otroligt hårt ekonomiskt för mig då försäkringsbolaget inte täcker inärheten av hela cykeln samtidigt som den var på 75% avbetalning, så var det en total cykelkris och välmåendekris för mig. Cykelspecialisten var snabbt framme och ville hjälpa till, de erbjöd mig en valfri cykel till reducerat pris, i just ett medlidande syfte och att hålla mig kvar på sadeln. När sedan Cannondale kontaktades, när jag valt att en ny Scalpel är vad jag vill ha, så tyckte Per Öivind hos Cannondale att den grabben vill vi hjälpa. De, Cykelspecialisten och Cannondale, valde mig tillsammans som en officiell Good Fighter för Cykelspecialisten och Cannondale. De b-sponsrar nu mig till en ekonomisk situation som jag klarar av, även om det har krävts massvis med övertidstimmar i flera månader, och kommer behöva fortsätta så ett tag framöver med.

Så nu står jag här. Fortfarande med saknad av min scalpel 2010, en cykel som saknas med mer än bara ekonomiskt intresse, utan med ren ledsamhet och rena känslor, jag blir fortfarande otorligt upprörd när jag tänker på att någon där ute kladdar på min cykel. I cykelvärlden snackar man om att man blir "kränkt" när man blir omcyklad eller ifråncyklad, men att veta att min cykel finns i någon annans händer, det känns otroligt kränkande och personligt på riktigt. Men jag har äntligen kommit på fötterna som sagt, mycket tack vare dessa två parter.

Jag står stadigt och håller mig fast. För jag har äntligen kunnat hämta ut min nya Cannondale Scalpel 2! För inte bara att cykelspecialisten och cannondale har gjort det möjligt för mig att tävla igen på en bra cykel, dom gjorde det även möjligt för mig att byta upp mig till en ännu högre nivå på cykel. Det känns lite som en dröm när jag sitter här och sneglar på scalpelen. Premiärturen igår överträffade alla förväntningar, och jag ser ändå förbättringar som jag kan göra med inställningar så hur den kommer kännas på cykeltur nummer två, gör mig nästan lite tågögd.

Så igår när jag besökte cykelspecialisten för att hämta ut cykeln tog jag även med mig en tårta, vilket är det minsta jag kan göra för att visa min uppskattning! Och se här, den räckte även till frukost för grabbarna idag.. :)

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Härligt Stizze!!
Du kommer rocka fett i år!

STIZZE sa...

Jag räknar med att se dig i snabba gruppen på tisdagar i sommar också. Slappcyklingen är över, i år ska du kränkas, det är nya modet! :)

Tille sa...

Härlig läsning, trots allt!
Tur att man inte har en sån där skogscykel.

Anonym sa...

Du har väl fixat envettig försäkring?

Anonym sa...

Fint skrivet.

Ska bli en glädje att bli kränkt av dig.

//Es_ki_l

STIZZE sa...

Tille, vi ska nog konvertera dig med. Man är inte MAN förräns man kör med monsterdäck i skogen..

Eskil, ser fram emot att bli kränkt av dig. :)

Den 8e Kaptenen sa...

Tror alla i cannondale leden är glada över att jobba direkt eller indirekt för ett företag som bryr sig, pratar skidor när man ringer dom och grejerna är världsledande. The good fighter är ett bra koncept!