tisdag 6 december 2011

Muskelbiopsi #2 gjorde svinont

Jag var lite nervös inför dagens muskelbiopsi då Fredrik Kessiakoff skrämde upp mig när vi snackade för ett tag sedan. Han hade också gjort en muskelbiopsi för länge sedan och tänkte aldrig göra om det igen, det hade gjort skitont den gången/gångerna. 

Första gången jag gjorde min muskelbiopsi så gjorde det lite ont, men det var inte så farligt som jag hade förväntat mig. Denna gången dock var det dock en stor skillnad, jag gissar att bedövningen bara tog på ytan för när dom snittade upp huden kände jag knappt nånting, det stack till lite men inte så fasligt, det stack faktiskt till mer förra gången än idag vid just det skedet.

När Kent dock satte i biopsi-verktyget, som för övrigt går 3cm djupt in i muskeln och är 5mm bred(!), kändes det lite mer än sist. Och när han tog ut den så var det tyst några sekunder, de viskade lite och jag hörde att de inte fick med en så stor bit som de behövde. Kent sa att han behövde göra om det, denna gången är jag ganska säker på att de förde ner verktyget djupare än tidigare, för det gjorde svinont. Jag grymtade, gormade, stönade och kunde inte ligga still. Kent fick säga till mig att andas, slappna av, lägga mig ner och ta det lugnt. Efter ungefär 30sekunder hade jag lugnat ner mig men det gjorde fortfarande sviiinont, då knipsade han av muskelbiten och drog ur verktyget ur benet på mig. Det gjorde såklart mer ont just under dessa sekunder igen, men när den väl var ur så droppade smärtan mer och mer. Jag var vit i ansikten och fick lite vatten för att kvickna till, ganska snabbt mådde jag bra igen. 

Kent som utförde biopsin och är big-boss på åstrandslabbet sa att han aldrig varit med om att någon fått så ont under hans muskelbiopsier förut, så detta tillhörde ovanligheten. Jag gissar(vilt) att det var bedövningen som enbart tagit på ytan och inte på djupet, där faktiskt själva biopsi-ingreppet sker.

Nu haltar jag runt och har ont i benet, men jag ska ut och cykla ikväll ändå, såklart! 

Såhär kan det se ut, jag hade också en blodpöl på sidan av låret i sängen när jag steg åt sidan så det var nog likadant.
Ganska brutalt verktyg, 3cm djupt minst. Jag såg dock blodspår på det verktyg de använde på mig, ända upp till 4-5cm djupt/långt.
Men nu är det äntligen över! 

8 kommentarer:

Uppenbarligen... sa...

Bytte du brallor under testet?

STIZZE sa...

Nej, därav texten "Såhär kan det se ut" till bilden :)

Johan Andersson sa...

Men varför???? Kan man inte bara cykla för att det är kul och att man vill komma i lite bättre form???

Det där såg ju vidrigt ut..

STIZZE sa...

Vadå? Det här är ju kul??

Johan Andersson sa...

Gillar att du skrev två frågetecken efter ditt påstående :oD

Johan (Black Planet) sa...

När får du tillbaka köttbitarna?

Micke/kokodrill sa...

Galet Stizze. Gör en fet cykeltatuering istället. Roligare och snyggare =)

Peter Hultman sa...

Skumt att det kan skilja så mycket mellan olika personer. Mina två biopsier på Åstrand har varit helt smärtfria, jag har inte ens känt när han fört in verktyget. Vilket jag är ganska glad för det när jag läser ditt inlägg :)