måndag 14 februari 2011

Contador frikänd?!

Va i h-vete håller dom på med?! OAVSETT om han är skyldig eller inte, så tycker jag att han kan ta straffet på 1 år minst. En cyklist är ansvarig för vad som passerar systemet, har man otur och får i sig nått skit ävan fast man är försiktig så får man stå sitt kasst om systemet ska funka. Det går inte att släppa en sånhär sak och "hoppas" man dömmer rätt med att frikänna.

http://www.eurosport.se/cykel/extra-contador-frikand_sto2665678/story.shtml

6 kommentarer:

Jonas l sa...

Varför skulle en isåfall oskyldig bli straffad? Så fel det vore. Är man skyldig ska man straffas, inte om man är oskyldig! Försvarar inte Contador, bara straffandet som du tycker verkar bra oavsett.

STIZZE sa...

Nä men såhär är det ju, contador åker fast med BEVIS på doping-preparat i hans kropp under världens största cykeltävling. Detta doping-preparat HAR hjälpt honom i sin cykling och förmodligen hjälper i längden också, oavsett om den är intagen villigt eller motvilligt/ovetande.

När han fått BEVIS framför sig om att han har dopingpreparat i kroppen. Då är det HANS ansvar att BEVISA sin oskuld om det handlar om en olycka eller om det varit medvetet. Om han inte kan bevisa sin oskuld straffas han därefter.

Han kan inte kan bevisa sig oskyldig i detta fallet. Han borde kunna visa EXAKT vad han intagit sedan förra tävlingen, och spåra detta. Det är hans ANSVAR om att hålla koll på vad han stoppar i sig, och det är även hans ANSVAR att kunna spåra intaget i efterhand.

Visar det sig att allt tyder på att hans intag BORDE varit rent med alla sannolika skäl om oskuld, då kan en förmildrande dom vara i sin plats.

Och när han inte kan BEVISA sin oskuld, är det bara att ta straffet.

För om vem som helst kan säga, "det måste kommit med i köttet jag ätit", och så dömmer man efter det och litar blint på alla. Då kan varenda kotte komma loss officiellt "oskyldig" även fast dom satt doping i system.

Man KAN inte vara för naiv när det gäller detta. Ett år avstängning är ingen big deal, han har nästan avtjänat ett år redan om man räknar från att det blev officiellt.

Sen har jag andra åsikter om doping också. Kan man bevisa om doping har skett AVSIKTLIGEN, skulle jag vilja se en livstids avstängning. Även Ivan Basso som kör från liquidas-cannondale, bort med skiten från sporten. Jag kan aldrig respektera dom personerna som fortsätter att dra sporten i skiten.

När du säger att oskyldiga ska bli straffade, menar jag att är man oskyldig är det en del av sporten att hålla koll på sitt intag, och därför även kunna spåra sitt intag bakåt, så att en sådan situation går att förklara. Det är väldigt lite begärt av cyklister på denna nivå.

Anonym sa...

Så du tycker att alla som tävlar i någon idrott som kan tänkas behöva dopingtesta sig ska spara allt de har ätit för att kunna spåra bakåt om det uppstår ett fall liknande Contadors?

Tycker du att ditt resonemang i hela din text ovan även ska gälla inom övrigt rättsväsende?

STIZZE sa...

@Anonym, dopingtester sker generellt på högre nivåer, och det är på högre nivåer det "känns" mest att åka på 2 års bestraffningar. Vi snackar inte långloppscupens tävlingar här eller liknande. Även om samma regler egentligen gäller för alla.

Och sen är det SKITSAMMA vad jag tycker, reglerna ÄR att varje atlet är ansvarig för all intag. Det är inte mina åsikter, det är reglerna för sporten.

Resonemanget i min text ovan stämmer överens med rättsväsendet. BEVIS är framtagna mot den åtalade, och sen är det upp till den åtalade och dess advokat att bevisa att beviset inte stämmer. Eller komma fram till en förklarlig orsak varför bevisen ser ut som de gör.

Anonym sa...

När du skaffar licens är du också omfattad av dessa regler. Jag hoppas du håller koll på ditt kostintag så du kan spåra "det" bakåt vid behov.

STIZZE sa...

Jag skaffade licens igår! :) Jag förstår det, jag har dock ingen heltid att satsa på cykel, jag har heller ingen fet lön att kunna säkerställa på detaljnivå, det har dock contador..

Men jag gör mitt bästa, och får jag i mig nått skit omedvetet och åker dit, får jag stå mitt kasst.