torsdag 24 februari 2011

Dubbelpass + pendling idag

Jag hade bestämt mig för att köra backträning i nybohovsbacken efter jobbet idag, så därför passade jag på att pendla till jobbet för att spara lite tid inför backpasset då jag arbetar inärheten.

Jag började passet själv och hann med 4 intervaller av 6 innan Per dök upp, jag hade meddelat honom att jag skulle köra idag så han tänkte hänga på ett par intervaller även om han inte själv skulle köra ett helt pass, vilket blev exakt vad han gjorde, två intervaller körde vi ihop. Jag märkte skillnad hur det mentala sätter spärrar när man kör detta själv, jag kunde pusha mig mer när Per fanns nånstans där framme även om jag tappade honom ur sikte redan efter halva backen både gångerna.

Sen efter det tog jag södra sidan av vattnet från liljeholmen mot gullmarsplan påvägen hem, den sidan som är så backing. Den var mycket roligare att cykla här jämfört med norra sidan men den var även avsevärt mycket tyngre, jag förstår varför pendeltanterna på jobbet undviker den :)

När jag kom hem och klädde av mig började jag fumla lite med tankarna om vad jag skulle spendera min kväll med. Karin är nämligen i uppsala med sina studentpolare och går på nation och dricker öl, så jag är ensam hemma. Jag kom inte på något roligt här hemma, så då slog mig tanken, varför inte cykla ännu mer?

Jag drog iväg ett sms till johan(black_planet) med förslag om en spontanrunda, som svarade att han var på! Så vi drog iväg ut mot erstavik. Vägarna var riktigt fina idag, ungefär som i helgen men kanske aningen bättre. Det blev hästhagen-saltjöbaden-erstavik-älta-erstavik-hellas-asfalten hem. Tempot var väl lite medel, ryckigt kan man nog säga. Jag var rätt slut i benen och orkade inte hålla tempo några distanser direkt utan det blev att pumpa upp benen i full mjölksyra, hänga i ett tag och sedan ge upp och släppa lite på trycket. Mjölksyretåligheten är inte min starka sida, och speciellt inte efter backträning.

Men grymt skönt var det att komma ut igen! Nu kan jag bocka av det passet från schemat också. Ett KI(4x4) pass och ett G2/G2D pass står kvar på schemat och det ska jag lätt klara av i helgen. På lördag kör vi ett distanspass och vädret ser riktigt bra ut, nånstans runt -3 till -6 kommer vi landa värmemässigt vilket är heeeelt perfekt just nu. Om ni vill hänga på så håll koll på happy, tråd kommer nog upp så småningom.

Här är bilderna från idag. Himlen var riktigt fin, lite kass skärpa på bilden bara



Jag jagade Johan som vanligt.. men rätt skum bild?



































Det sög i benen rätt hårt, efter rätt kort distans.. :)

Inga kommentarer: