onsdag 9 februari 2011

Vilka pedaler till scalpelen?

Mitt första köp till scalpelen blir pedaler, eftersom inga ingår cykeln. Jag har varit rätt nöjd med mina eggbeaters som jag hade innan, men däremot slog jag sönder dom på bara 1½ månads cykling i hellas. Det hade självklart mycket att göra med dålig teknik, men även slag som inte gick att göra något vidare åt etc, pedaler får stryk och cyklar man där jag gör får man räkna med det.

Så även fast jag var nöjd med funktionen, så kanske jag inte är riktigt glad på att köpa nya pedaler ett par gånger varje sommar, därför tittar jag nu lite mot Shimano XTR pedaler som ser riktigt fina ut i 2011 års modell.

Vad kör ni själva XC med, hur resonerar ni? Priset är ungefär det samma på ett par XTR pedaler på 310g och på ett bar Eggbeaters på 266g.

Crankbrother SL 2010 - 266g
Shimano XTR 2011, 310g

5 kommentarer:

fredrikw sa...

Jag kör med EggBeaters, riktigt nöjd med funktionen och framför allt vikten. Visst slår man i dem, men de håller för en hel del. Jag böjde axeln på mina 4ti-pedaler på Finnmarksturen efter en rejäl smäll i en sten, fick en ny axel med posten från Crank Brothers någon vecka senare.

Jonas l sa...

Skippa SL och satsa på de nya 3 med nållager istället om du vill ha något funktionellt istället för att slita ut bussningar. Candy är lite stabilare men annars finns ju Time mellan Crank Brothers och Shimano med. Ett verkligt mellanting men som fungerar bra.

jens sa...

man kan ju lätta xtr pedalerna med titan axel :D
tidigare xtr pedaler har varit i stort sett oförstörbara :D

personligen gillar ja inte känslan i eggbeater, tycker det ä för mycket float o inget distinkt klick när man ska klicka i klossen.

men hade samtidigt problem me knäna på just mtb förra året, så kanske äre mer float jag behöver.

Anonym sa...

Look Quartz: 250 gr pedaler för 600 kr är svårslaget. Nållager + maskinlager och grym lerrensning. Har två par själv.

Ulf

Anonym sa...

Jag har förra generationens XTR och dom är skottsäkra men tunga! Nya XT väger väl ca 40g mer än XTR men kostar hälften så mycket...
Som Ulf skrev, kolla Look! Krya på dig!
Mvh Lars