torsdag 24 februari 2011

En gubbe skrek på mig idag!

Jag väntade glatt längst bak i kön vid en flaskhals där endast en i taget kan passera samtidigt och köer uppstår från båda håll, oftast ganska korta. Idag var det ca 6m kö från båda håll och jag lät alla gå förbi mig i kön in i flaskhalsen då jag tar upp lite extra plats där med cykel. Jag lät även hela mötande kö inkl en barnvagn som startat köandet efter mig, att passera före. När alla gått förbi ur min kö och samtliga i mötande kö gått förbi var det min tur då det var heeelt tomt i båda köer, jag rullade försiktigt genom flaskhalsen som är rätt snäv för att få igenom t.ex en cykel eller barnvagn genom, då lackar en gubbe och skriker på mig, som va över 50m bort när jag började mitt köande, på att jag "cyklar"(rullar med ena foten ur) igenom så att han som nu kom mötandes, blev tvungen att stanna upp i hela 1.5 sekund på sin tur att få gå igenom flaskhalsen.

Varför gör man så, det är sån konstig mentalitet att bli sur för ingenting. Hade jag lett cykeln hade jag tagit upp ännu mer plats och det hade tagit längre tid, jag hade full kontroll på cykeln, oavsett hade vi inte kunnat passera samtidigt. Och hade fallet varit att vi kunde passerat samtidigt ifall jag lett cykeln, varför blir man så arg att man skriker på en främmande människa av den orsaken? Själv hade jag väntat säkert 40sekunder medans han inte hade fått stanna upp 1½ sekund, MAX. Han hade t.o.m. haft tur med rödlyset som va grönt på hans sida strax innan flaskhalsen, och slapp hela kön på nästan en minut. Och vem var det som stod still där och frös i lycraklädsel medans han hade en stor varm vinterjacka som täckte ner över knäna och upp över nacken, en stor mössa och tjocka handskar? GUBBE!
 
Här är en bild som visar flaskhalsen. De röda sträcken är köerna med människor. Den blåa pricken är vart jag stod tåligt och glatt, väntades tills de röda köerna var helt tomma. Den lila pricken visar att surgubben är lååångt bort från kön och inte ens behövde köa, eller jo han fick som sagt stanna upp i 1½ sekund när jag rullade förbi såklart... stackarn.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha! Händer bara inom 08.

Ett stort plus för din skiss ;)

//Äskil

kejrin sa...

Fin bild älskling! men kom ihåg... Kill them with kindness!

Johan Andersson sa...

Jag brukar oxå vara übertrevlig och säga något liknande med att:
Ojsan, nu ska farbrorn tänka på blodtrycket så att farbror inte får en hjärtattack...

STIZZE sa...

Det ska jag memorisera till en passande situation johan :)

Anonym sa...

Han har redan fått sitt straff , att vara sur ytterligare en dag av sitt liv....

/Edfors